Kremet kylling med sitron og parmesan
Denne kremede kyllingen gir deg de klassiske italienske smakene av sitron, parmesan og timian, og en herlig følelse av å være i Italia på en varm sommerdag.
Ingredienser
Kylling
Saus
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Bland sammen hvetemel, parmesan, salt og pepper på en tallerken, og vend kyllingbrystene i melblandingen.
2. Finhakk hvitløken.
3. Varm opp en stekepanne på middels sterk varme med Olivero, og fres hvitløken i 2 minutter.
4. Ha kyllingbrystene over i stekepannen. Brun kyllingbrystene på hver side i ca. 1 minutt.
5. Legg på lokk, senk temperaturen ned til lav, og la kyllingbrystene steke videre i 7-10 minutter, avhengig av tykkelse.
6. Del sitronen i skiver. Behold skallet på.
7. Varm opp en gryte på middels varme og ha i kyllingbuljong, matfløte, sitronskiver, parmesan og timian. La det småkoke på lav varme til sausen tykner, cirka 10 minutter. Ha kyllingen i sausen når det gjenstår ca. 3 minutter av koketiden.
8. Server den kremede kyllingen sammen med for eksempel nykokt spagetti og gjerne litt ekstra revet parmesan. Til fire personer trenger du 300 gram spagetti.
Vi ble veldig fornøyde, brukte mer hvitløk og parmesan ost (som nok gjorde sausen tykkere) og hadde i 4 hele skiver med sitron. Dette lager jeg igjen!
Godt å høre at dere ble fornøyde og at retten falt i smak, Lisa-Marie! Lykke til neste gang! 🙂
Denne er en favoritt, utrolig god nam nam 🙂
Så hyggelig å høre at oppskriften faller i smak, Vera! God sommer til deg! 🙂
Opplevde ikke sausen som spesielt kremete. Hadde i litt mer ost og lot den koke lengre enn anvist, men det hjalp ikke. Tips?
Hei Cathrine! Et tips for å få sausen mer kremete kan være å bruke kremfløte istedenfor matfløte. Alternativt kan du bruke noe mindre buljong. Lykke til! 🙂
Hei, har du prøvd denne oppskriften selv, sausen er ikke i nærheten av å tykne, og en hel sitron gjør den veldig bitter og sur..
Hei Rune! Det var leit å høre at du synes retten ble bitter og sur. Det skal være syrlig, men du kan eventuelt skjære bort endel av skallet slik at ikke alle bitterstoffene koker med i retten. Ønsker du en tykkere saus kan du eventuelt bruke kremfløte istedenfor matfløte, men tanken her er at det skal være nok væske til saus over feks spaghetti eller ris. 🙂
Jeg byttet ut matfløte med lett matfløte, og da skilte det seg!😱 god smak men ser ikke pent ut!🤣
Hei Anne Irene! Så bra å høre at du har laget denne retten, og at den smakte godt! Den lette matfløten tåler kun et raskt oppkok, men kan ikke koke over tid uten at den skiller seg, dessverre. Ønsker du saus som ikke skiller seg er det matfløte som gjelder. Lykke til hvis du prøver igjen! 🙂
Litt mye sitron og væske.
Hei Rune! Her er tanken at væsken fungerer som saus over feks spaghetti eller ris 🙂