Greske pitabrød
Pitabrød ble først laget i Midtøsten, før oppskriften spredde seg og nådde middelhavslandene. I dag er luftige pitabrød velkjente i det greske kjøkkenet og brukes til flere retter som souvlaki, greske kjøttboller, gyros og tzatziki. Denne oppskriften gir 8 pitabrød.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Ha tørrgjær, lunkent vann, Olivero, hvetemel og salt i en bakebolle, og elt på middels hastighet i cirka 10 minutter til du har en smidig deig som slipper bollen.
2. Dekk bakebollen med plast eller fuktig kjøkkenhåndkle og la den heve til dobbel størrelse i cirka 30 minutter.
3. Ha deigen ut på kjøkkenbenken, og del den i 8 like store emner. Trill emnene til glatte boller og la dem ligge og hvile under et kjøkkenhåndkle i 10 minutter.
4. Kjevle ut bollene til flate brød på cirka 15 centimeter i diameter.
5. Dekk pitabrødene med et kjøkkenhåndkle og la dem etterheve i cirka 30 minutter.
6. Varm opp en stekepanne på middels varme med 0.5 ss Olivero Flytende. Stek pitabrødene i cirka 3 minutter på hver side. Pitabrødet vil blåse opp under steking.
7. Ha 0.5 ss Olivero Flytende i stekepannen før du steker hvert pitabrød.
8. Avkjøl pitabrødene på en rist før servering.
Kommentarer