Grekernes mest populære gatemat smaker av deilige ferieminner. Heldigvis er det enkelt å gjenskape feriefølelsen ved å lage de hjemme. Gyros serveres tradisjonelt med tomat, løk og tzatziki, men det er heller ikke uvanlig å servere de med pommes frites i pitaen. Vi har laget vår uten pommes frites, men dette kan du selvfølgelig tilsette om du ønsker. Smaken er uansett nydelig!

Ingredienser

4 porsjon

Marinade

4 fedd hvitløk
1 ts hakket mynte
2 ts tørket oregano
1 ts spisskummen
1 ts paprikapulver
0.5 ts kanel
1 stk sitron – saft og revet skall

Tzatziki

4 dl gresk yoghurt
1 stk agurk
2 fedd hvitløk
1 ss hakket mynte eller dill
0.5 ts salt
0.5 ts pepper

øvrig

300 g biff i strimler
2 stk tomater
1 stk rødløk
4 stk pitabrød

Produkter i oppskriften

Oliveor original. Pakningsbilde.
Olivero Original
Olivero kombinerer sunnheten fra olivenoljen med den gode smørsmaken. Den egner seg til steking, … Les mer

Slik gjør du

Hva synes du om oppskriften?

Kommentarer

  • jennie

    Bruker kjøtt av typen «hverdagslam», blir mer gresk 😉

    • bradly_ferry

      Takk for supert innspill, Roger! Lam funker nok også ypperlig i denne greske klassikeren 😋 God middag!

  • nat

    Bruker svinekjøtt,krydret med salt,pepper og oregano🙂
    Og landbrød original.

    • tavares_haag

      Nam, det høres også veldig godt ut, Mona, takk for at du deler! 🙂

  • lempi

    Mitt tips er å lage gyroslefser i stedet for pitabrød . Lages enkelt med hvetemel, gresk yoghurt, olivenolje, bakepulver og salt. Stekes i varm panne. Skikkelig godt👍

    • kellie.reichel

      Det smaker sikkert også herlig, Hanne! Takk for godt tips! 🙂