Saganaki er vanlig å servere som forrett eller som meze, grekernes svar på tapas. Og det er ikke uten grunn at du finner denne retten hos de fleste greske tavernaer. Varme, saftige reker og fetaost i en smaksrik tomatsaus smaker rett og slett himmelsk. Selve navnet saganaki kommer fra stekepannen retten lages i, og finnes i mange forskjellige varianter. Saganaki med panert ost er også svært vanlig. Kokken Georgios Fragkias, som har delt denne oppskriften med oss, anbefaler å servere et glass tørr hvitvin eller ouzo til for å få den ekte smaken av Hellas. Om du bruker scampi eller kongereker, velg de som er ASC-sertifisert (Aquaculture Stewardship Council) og MSC-sertifisert (Marine Stewardship Council), de er bærekraftige og tydelig merket med dette utenpå pakningen.

Kommentarer

  • garrison

    Reke-saganaki er en lettlaget og populær favoritt – serverer ofte i keramiske porsjonsformer som forrett. Steker rekene ett minutt til slutt og legger på toppen.

    • cynthia_lynch

      Det høres nydelig ut, Per! Lykke til med matlagingen, og god sommer til deg! 🙂

  • sherwood.prosacco

    Nydelig!

    • lina.schmidt

      Så hyggelig å høre at oppskriften faller i smak, Marianne! Tusen takk for tilbakemeldingen, og lykke til med gresk saganaki 🙂

  • daphney.goodwin

    Godt uten ozso og hvitvin også. Krydre gjerne scampi’n med hvitløksalt ,hvitløkspepper og chili 🙂

    • lily_pollich

      Takk for tipset, Marianne! 🙂

  • dillan

    Sikkert veldig godt! Men hvorfor bruke Olivero – inneholder ikke det transfett?

    • chase

      Hei Kalle!
      Det brukes ikke transfett i produksjon Olivero eller noen andre typer margarinprodukter i Norge. Du kan lese mer om innholdet i Olivero her: https://mills.dev06.dekodes.no/produkt/olivero/olivero/

      Ellers kan vi anbefale denne retten på det sterkeste og vi synes selvfølgelig at Olivero er med på å heve smaken. Kanskje du lar deg friste til å lage den snart? Lykke til 😊

  • elyse

    Genuin gresk rett, – kjempegod! Fikk skikkelig greske jobber 🙂

    • ottis_wehner

      Herlig at det frister, takk for tilbakemeldingen, og god sommer videre til deg! 🙂

  • natasha_christiansen

    Lagde den i dag med store reker (hadde ikke konge) og det var deilig !!!
    Kommer å lage flere ganger !

    • cordell.boyer

      Hei Rudy, hyggelig å høre at den falt i smak 🙂 Den vil helt sikkert være like god med vanlige reker, ja. Takk for at du deler!

  • kenny

    Ser godt ut.

    • brandon_marks

      Hei Heidi, det beste er at den smaker like godt som den ser ut til 🙂