Pastitsio blir ofte kalt Hellas’ svar på lasagne, og er på samme måte som moussaka en gresk ovnsrett med kjøttdeig av lam eller storfe. Det finnes mange ulike varianter av gresk pastitsio, men pastarør, en kjøttsaus med klassiske greske kryddere, og en fyldig ostesaus, er felles for dem alle.

Ingredienser

4 porsjon

400 gram pasta penne

Kjøttsaus

1 stk løk
2 fedd hvitløk
2 ss tomatpuré
800 gram kjøttdeig av lam eller storfe
40 gram hakkede tomater
2 dl rødvin
1 ts salt
1 ts pepper
0.5 ts kanel
1 ts allehånde
0.25 ts muskat

Ostesaus

3 ss siktet hvetemel
5 dl melk
2 stk egg
200 gram revet ost
0.5 ts salt
0.5 ts pepper
100 gram revet ost til topping

Produkter i oppskriften

Oliveor original. Pakningsbilde.
Olivero Original
Olivero kombinerer sunnheten fra olivenoljen med den gode smørsmaken. Den egner seg til steking, … Les mer

Slik gjør du

Hva synes du om oppskriften?

Kommentarer

  • dorthy

    Hvor mye pasta?

    • constance

      Hei Trine! Du kan beregne omtrent 100 gram tørr pasta per porsjon. Håper pastitsioen faller i smak 😊