Gnocchi med salviesmør
Gnocchi er italienernes versjon av dumplings og er en slags pasta for potetelskere. Gnocchi lages av poteter, mel og egg, og posjeres i vann før de tradisjonelt serveres som en varm forrett. Her serverer vi gnocchien sammen med en kremet og smakfull salviesmørsaus.
Ingredienser
Gnocchi
Salviesmør
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Gnocchi – del 1
1. Ha potetene i en kjele og dekk til med kaldt vann. Ha 1 ss salt i vannet. Kok opp og la potetene småkoke til de er møre.
2. Hell av vannet og avkjøl potetene litt før du fjerner skallet. Mos dem med en potetmoser og la de deretter avkjøles helt.
3. Dryss salt og pepper over de avkjølte potetene. Rør inn eggeplommene og tilsett hvetemelet. Bland alt sammen og form massen til en deig.
4. Dryss litt hvetemel over kjøkkenbenken og ha deigen over på benken. Rull deigen til en pølse og kutt den opp i biter på cirka 2 centimeter. Sett til side.
Salviesmør.
1. Varm opp en liten kjele med Olivero på middels lav varme.
2. Ha i parmesanost og salvieblader.
3. Du kan justere styrken på salviesmøret ved å ta færre eller flere salvieblader. Vi anbefaler minimum 12, men liker du mye smak kan du bruke opptil 24 salvieblader.
4. Rør rundt til osten er smeltet og tilsett deretter grovkvernet pepper.
Salviesmør… hva er det? Menes det smør med salviesmak?
Hei Finn! 😊 I oppskriften serverer vi gnocchien sammen med en kremet og smakfull salviesmørsaus som du lager ved å blande Olivero med parmesan og salvieblader.