Fettuccine Alfredo er en av USAs mest populære pastaretter og kommer opprinnelig fra den italienske kokken Alfredo Di Leilo. Han lagde retten for første gang til sin syke kone i 1908. Hun synes den var så god at den ble satt på menyen i restauranten Alfredo alla Scrofa i Roma. Både restauranten og retten eksisterer i dag.

Ingredienser

6 porsjon

150 gram Olivero Original
260 gram parmesanost + ekstra til servering
600 gram fersk båndspagetti (fettucine)
5 dl pastavann
1 ts nykvernet pepper
1 neve fersk bladpersille (valgfritt)

Produkter i oppskriften

Oliveor original. Pakningsbilde.
Olivero Original
Olivero kombinerer sunnheten fra olivenoljen med den gode smørsmaken. Den egner seg til steking, … Les mer

Slik gjør du

Hva synes du om oppskriften?

Kommentarer

  • johan

    Hvordan blir den kremet når det ikke er annet enn kokevann og Olivero?

    • aubree_gulgowski

      Hei Nina, 260 gram parmesan i sausen gjør at retten får den lyse fargen. Som du ser kan retten også lages med fløte, hvis du ønsker en enda mer kremet konsistens. Håper det smaker 🙂

      • favian

        Kommer ikke denne retten fra Restaurant Alfredo i Roma?

        • jamison

          Det stemmer – akkurat som vi har nevnt i ingressen her 😊 Selv om det finnes mange ulike opphavshistorier til en så populær rett som dette, har i alle fall våre undersøkelser konkludert at det er er der det hele startet.

          Kanskje det frister å prøve vår oppskrift i sommer?
          Lykke til 😊