Den greske dippen fava kan minne om hummus, men lages på gule splitterter istedenfor kikerter. Fava brukes ofte som tilbehør til hvit fisk, men er også svært vanlig å se på greske mezebord, spesielt i fasteperioden før påske. Vi har fått oppskriften fra den greske kokken Georgios Fragikas, som igjen har fått den fra sin bestemor. Hun pleide alltid å lage denne favaen når Georgios og bestefaren kom tilbake fra fisketur.

Kommentarer

  • frieda

    1.2 liter ble ALT for mye vann til de 200 g splitterter som står i oppskriften. Tynn suppe, uansett hvor lenge det kokte. Halvparten hadde nok vært mer riktig.

    • mustafa

      Hei Ingunn! Det var leit å høre at ertepuréen ikke ble vellykket. Vi har testet oppskriften, og sjekket med den opprinnelige oppskriften fra kokken Georgios, og målene stemmer. Kanskje er det typen erter som er brukt som tar opp ulik mengde vann? Foruten å teste oppskriften på nytt har jeg dessverre ikke noe bedre svar.

  • aryanna

    Best med karamellisert løk og kapers på toppen

    • alfonso

      Takk for tipset! Det høres veldig godt ut, Marit 😊

  • antoinette

    Serveres den varm eller kold?

    • elias.parisian

      Fava serveres kald eller i romtemperatur, da kommer smaken aller best frem. Lykke til! 😊

  • amely_toy

    Kva med kikerter?

    • jamal

      Ja, kikerter går det også fint an å bruke i denne oppskriften, Ingunn. Lykke til! 🙂

  • dorris

    I Hellas har jeg fått den servert med kapers, hakket løk og litt hakket tomater. Knallgod meze

    • delilah

      Høres nydelig ut, Bente, takk for tipset! 🙂

      • blake

        Har vært i Hellas mange ganger, men har aldri hørt om det. Det høres og ser godt ut.

        • oren.hansen

          Ja, den er veldig god, Karin, og et suverent alternativ til hummus. Retten er vanlig i hele landet, så et godt tips er å kikke etter den neste gang du er i Hellas. Lykke til med matlagingen! 🙂