Paella med skalldyr
Det skal godt gjøres å ha vært i Spania uten å ha smakt nasjonalretten paella. Paella, som direkte oversatt betyr stekepanne, er å finne på nærmest alle restauranter, særlig i områdene rundt Valencia. Nå kan du nyte den gode smaken av Spania med denne oppskriften på paella med kokt ris, safran og skalldyr. Det finnes mange varianter av den spanske favoritten, og du kan fint tilsette ytterligere grønnsaker, hvit fisk, chorizo eller kylling om du ønsker det.
Ingredienser
Gressløk
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Vask blåskjellene under rennende kaldt vann.
2. Rens og finhakk løk, hvitløk og paprika.
3. Varm opp en vidbunnet kjele eller en stekepanne med høye kanter på middels sterk varme med Olivero.
4. Ha i løk, hvitløk og paprika og stek til alt er mykt, men ikke brunet.
5. Tilsett kyllingbuljong, røkt paprikapulver og safran.
6. Ha i risen, legg på lokk og la risen småkoke i 20 minutter. Rør om cirka hvert femte minutt.
7. Legg blåskjellene og rekene opp på risen, ha på lokket og kok videre i 10 minutter.
8. Kast blåskjell som ikke har åpnet seg.
9. Press over sitronsaft. Finhakk gressløk og dryss over.
Det er ingen i Spania, med respekt for paella, bruker chorizo. Dette var et påfunn Jaime Oliver kom med, og det ble ramaskrik her i landet! Opprinnelig var paella en fattigdomskost, mor ( far) i huset bruktedet som var tilgjengelig, ofte bare med grønnsaker.
Hei Kari! Takk for innspill! Det er det som er så fint med denne spanske favoritten at du kan tilsette det du selv ønsker av grønnsaker, hvit fisk, kylling eller andre ting. God sommer videre til deg! 🙂