Clafoutis er en superenkel og veldig god dessert fra Frankrike. Navnet kommer fra det oksitanske verbet clafir som betyr «å fylle», og desserten lages nettopp ved å fylle en form med bær og en slags pannekakerøre. Ifølge den franske kokken Laurent Benguigui, som har delt denne oppskriften med oss, er tradisjonell clafoutis alltid laget med kirsebær eller moreller. Utenfor sesong kan du bruke andre frukter og bær, men da kaller franskmennene ovnspannekaken for flognarde.

Ingredienser

1 porsjon

1 ss sukker, til smøring av form
250 gram kirsebær, uten stein
1 stk vaniljestang
2.5 dl helmelk
1.5 dl kremfløte
2 stk egg
2 stk eggeplommer
80 gram hvetemel
90 gram sukker
0.5 ts grovt flaksalt
1 ss melis

Produkter i oppskriften

Oliveor original. Pakningsbilde.
Olivero Original
Olivero kombinerer sunnheten fra olivenoljen med den gode smørsmaken. Den egner seg til steking, … Les mer

Kommentarer

  • sibyl

    Spises denne desserten varm eller kald ?

    • lilla

      Hei Bjørg! Clafoutis er aller best mens den fremdeles har lunk. Det betyr ikke at den ikke kan spises etter den er helt avkjølt, men denne desserten bør stekes tett på servering for best mulig resultat. Lykke til 😊