Enkel oppskrift på ciabatta
Ciabatta er italienernes svar på de franske bagettene, og har sin opprinnelse fra Verona. De ulike regionene i Italia har alle sin egen versjon, og det populære bakverket selges nå verden over. Ciabattaen er kjent for sin knasende sprø skorpe og sitt luftige innhold. Å få perfekt resultat er overraskende lett. Alt du trenger er 5 ingredienser og denne oppskriften!
Ingredienser
Slik gjør du
1. Bland sammen hvetemel, tørrgjær og salt i en bolle i en kjøkkenmaskin. Tilsett vannet og elt ingrediensene sammen til du har en klissete, men ikke flytende, deig.
2. Finn frem en tilsvarende bolle. Ha i 2 ss Olivero Flytende og pensle hele bollen med Olivero. Ha deigen over i den penslede bollen og dekk til bollen med plast. La deigen heve på et lunt sted i cirka 1 time.
3. Legg et bakepapir i bunnen av en langpanne. Dryss over et tykt lag mel så det dekker hele bakepapiret.
4. Ha deigen over i langpannen og trykk ut deigen med fingrene slik at den dekker jevnt over hele langpannen. Legg et fuktig kjøkkenhåndkle over og etterhev i 45 minutter.
5. Varm opp ovnen til 230 grader.
6. Dryss et lag mel over kjøkkenbenken. Hvelv ciabattadeigen fra langpannen over på kjøkkenbenken. Del deigen i 16 rektangler.
7. Legg ciabattarektanglene på bakepapir og stek på midterste rille i ovnen i 12 minutter.
8. La ciabattaene hvile i 10 minutter før du serverer dem – for eksempel med Olivero, italiensk spekeskinke og ruccola.
Kommentarer