Chipirones, eller mini-blekksprut, er en enkel og svært populær rett i Spania. De små blekksprutene vendes i mel og krydder før de friteres kjapt til de er knasende sprø. Chipirones serveres ofte som en tapasrett, forrett eller snack, og nytes gjerne sammen med aioli og deilig hvitløksbrød. Blekksprutene finner du i frysedisken i velassorterte importbutikker.

Ingredienser

4 porsjon

400 g små blekksprut (baby octopus eller baby cuttlefish)
1 dl hvetemel
1 ts grovt flaksalt
0.5 ts pepper
HVITLØKSBRØD:
0.5 bagett, stor type
2 fedd hvitløk
2 ss bladpersille
2 ts sitronsaft
0.5 ts grovt flaksalt
0.25 ts pepper
Til servering:
2 dl aioli
1 sitron i båter

Produkter i oppskriften

Oliveor original. Pakningsbilde.
Olivero Original
Olivero kombinerer sunnheten fra olivenoljen med den gode smørsmaken. Den egner seg til steking, … Les mer

Kommentarer