Braisering er en fransk matlagingsteknikk der godt brunet kjøtt koker sammen med litt væske, under lokk, i flere timer. Resultatet er supermørt kjøtt og en konsentrert saus proppfull av gode smaker. Det fine med braisering er at maten nærmest lager seg selv, og man kan bruke hvilket som helst seigt kjøttstykke og forvandle det til en mør smaksbombe. Her har vi braiserte lammeskanker sammen med tomater, urter og litt rødvin. Du kan gjerne bruke andre kjøttstykker eller tilsette andre grønnsaker du vil tømme kjøleskapet for.

Kommentarer

  • darion

    Perfect 👌❤️

    • ena.kerluke

      Så hyggelig at oppskriften falt i smak 😊

  • dora_spinka

    Foretrekker enten soyaolje eller olivenolje. Lammekjøtt gir fra seg endel fett også.
    Det beste er å steke kjøttet og så helle ut fettet.

    • rosemarie_hintz

      Bruk gjerne olje hvis du foretrekker det, Børre. Det viktigste er at kjøttet brunes før det braiseres – da blir smaken ekstra god 😊

  • lewis

    Bruk ekte smør, da får du en bedre smak enn med margarin.
    Olivero er jo margarin og ikke smør.

    • skye

      Hei Leif! Smaken er som kjent delt. Heldigvis kan alle våre oppskrifter lages med det man liker best av smør og margarin 👍

  • johnny_hansen

    Jeg skal prøve denne resepten idag,gleder meg

    • maxwell

      Lykke til, Ragnhild! Håper det smaker! 🙂

  • lysanne

    Må det være en gryte eller kan man legge det i form? Eller… kan man koke i vanlig kjele på komfyren i stedenfor? I så fall, hvor lenge?

    • arvilla_okuneva

      Hei Åsa, så lenge formen/gryten kan stå i ovnen og har lokk, kan den brukes. Du kan også bruke en tykkbunnet gryte og la lammeskankene småputre på lav varme, etter at du har brunet dem på alle sider. Når kjøttet løsner fra bena, er de ferdige. Tar vanligvis ca 2-2,5 t. Håper det smaker 🙂

      • jaren_macejkovic

        Lammeskank er veldig fin å tilberede i Rømertopf gryte.3-4 timer.

        • bell.williamson

          Takk for tipset, Ellen! 🙂

  • russel

    Kan en bruke de franske grytene som er i rødt og andre farger

    • cory

      Hei Brit, hvis du mener støpejernsgrytene til Le Creuset, så er de glimrende for denne retten 🙂 Lykke til!

  • shaun.eichmann

    Det ble deilig – fin måte å utnytte Ikke så fint kjøtt på

    • dino

      Hei Hanne, så hyggelig å høre at denne falt i smak! Ekstra godt når man kan få utnytte mer av kjøttet, så ikke ting går til spille 🙂

  • armand_collier

    Kan jerngryta settes p selve bunnen i steikeovnen ?

    • trevor_mckenzie

      Hei Oddny, de fleste jerngryter skal tåle opp til 250-300 grader. Med et ørlite forbehold om at du har en annen type gryte, så skal nok det gå helt fint – også i bunnen av ovnen. Lykke til 🙂