Boeuf Bourguignon er en klassisk rett fra det franske kjøkkenet. Gryteretten kommer opprinnelig Bourgogne-regionen, derav navnet. Det er et område i Frankrike som er kjent for god vin og godt storfekjøtt, to av de viktigste ingrediensene i denne oppskriften. Boeuf Bourguignon er perfekt mat til mange og kan godt lages dagen før du venter gjester. Retten egner seg også godt til frysing, om du mot formodning skulle ha rester igjen.

Ingredienser

6 porsjon

800 gram høyrygg av storfe
1 stk gul løk
2 fedd hvitløk
3 stk gulrøtter
2 ss hvetemel
3 dl kjøttkraft (gjerne kalvefond)
5 dl rødvin (gjerne fra Bourgogne)
2 stk laubærblad
3 stilker timian
200 gram baconterninger
200 gram sjampinjong
10 stk hel småløk (eller små sjalottløk)
1,5 ts salt
0.5 ts pepper

Produkter i oppskriften

Oliveor original. Pakningsbilde.
Olivero Original
Olivero kombinerer sunnheten fra olivenoljen med den gode smørsmaken. Den egner seg til steking, … Les mer

Kommentarer

  • carleton_denesik

    Er hyperallergiker for alkohol. Kan man bruke kjøttbuljong istedenfor for vin ?

    • zetta_rowe

      Hei Anne-Lene! Ja, buljong fungerer fint. Du kan også bruke eplejuice eller annen fruktsaft som erstatning for rødvin. Lykke til! 🙂

  • sigurd_bednar

    Denne er helt fantastisk. Denne retten lagde jeg sist helg. Får terningkast 6.

    • jarrett_bahringer

      Tusen takk for super tilbakemelding og topp terningkast! Ha en strålende dag videre 🙂

  • tremayne_flatley

    Hva enten du liker kjøtt eller ei; dette finnes ikke bedre. Smaken er aldeles hinsides praktfull, hver eneste bit en nytelse. Prøv gjerne med sellerirotmos. Ulefoss, Finn Gerner-Mathisen

    • jaquan_kris

      Hei Finn, og tusen takk for herlige refleksjoner og ikke minst supert tips! Sellerirotmos hørtes aldeles nydelig ut som et alternativ til potetmosen 🙂 Ønsker deg en fin høstdag videre!