Når grekerne feirer sin nasjonaldag den 25. mars er det tradisjon å spise torsk. En av de vanligste rettene å servere denne dagen er bakaliaros plaki, ovnsbakt torsk med poteter, tomatsaus, løk og persille. Den lettvinte og smakfulle retten lages i én form og er derfor fin å lage på en helt vanlig hverdag også. Oppskriften har vi fått fra den greske kokken Georgios Fragkias. Han anbefaler å servere en enkel tomatsalat som tilbehør, og gjerne en tørr og fruktig hvitvin i glasset.

Ingredienser

6 porsjon

1 kg torskefilet
1 ss grovt flaksalt
1 ts pepper
3 stk rødløk
3 fedd hvitløk
100 gram Olivero Original
200 gram gulrøtter
1 ss tomatpuré
1 boks hermetiske tomater, knuste
1 ts salt
0.5 ts pepper
30 gram finhakket persille
500 gram poteter

Produkter i oppskriften

Oliveor original. Pakningsbilde.
Olivero Original
Olivero kombinerer sunnheten fra olivenoljen med den gode smørsmaken. Den egner seg til steking, … Les mer

Kommentarer

  • napoleon_dach

    Lagde den idag,kjempegod 🌟 Men nok til 6 personer,nei slett ikke. Vi var 4 voksne,å bare en liten dasj igjen 🤗🤗 Hadde også potetene og vannet i en keramikkpanne i stekeovnen i 30 min.mens det øvrige ble fikset. Så 20 – 30 min.til slutt

    • kenyatta

      Så hyggelig å høre at oppskriften falt i smak, Jeija! Takk for innspill på tilsbruk og mengde 😊 Merk bare at våre oppskrifter er målt i antall porsjoner – ikke personer. Så 6 porsjoner til 4 voksne høres riktig ut 👍

  • margot_cartwright

    60 min i ovnen er lenge i en travel hverdag. Brukte varmt vann og satte potetene i ovnen mens resten ble forberedt. Da var det tip top etter 30 min med alt i ovnen😋

    • quincy

      Hei Kirsten! Godt at du fant din egen løsning og at det fungerte så bra! Takk for at du deler, og håper det smaker!

  • juanita

    Torskefilet er sjelden luksus i Hellas. Dette er jo egentlig en bacalao-oppskrift, så bruk heller utvannet klippfisk som til bacalao.

    • lindsey

      Hei Carl Henrik! Takk for tipset! Det stemmer at denne oppskriften er opprinnelig en klippfisk-oppskrift, men mange foretrekker fersk torsk fordi det tar kortere tid når de slipper utvanningen, og smaker også fortreffelig! Lykke til! 🙂

      • laurianne_corwin

        Ja – og da spør jeg, er det virkelig riktig at torsken skal stå inne en hel time? Blir den ikke overkokt da? Høres rart ut for fersk fisk.

        • ike.sauer

          Hei Kari! Det høres lenge ut, ja, men det stemmer. Torskefileten kan variere i tykkelse, så det er ikke noe i veien for å legge torsken på senere hvis du foretrekker det, men vi har laget retten det står i oppskriften, og det ble kjempegodt! 😋 Lykke til!

  • alaina.grant

    Hei. Tviler vel på om grekerne bruker margarin med bare 17% olivenolje. De bruker vel ekte vare, kanskje i kombinasjon med smør?

    • javon_kovacek

      Hei Tron! Ja, her er det ikke noe i veien for å bruke olivenolje og smør hvis du ønsker det, men pass på at olivenoljen er av typen som tåler varme. Lykke til med matlagingen! 😊

  • tyrel_hand

    Det står at man skal ha i halvparten av persillen. Hva gjør man med den andre halvparten?

    • braden

      Hei Grete!
      Her har det dessverre falt noe ut av oppskriften. Det skal vi få ordnet opp i.
      Resten av persillen drysses over ved servering.

      Håper retten faller i smak 🙂

  • lilliana

    Hva med hvitløk?

    • susie

      Sorry mente chili

      • gina

        Hei Harald! Her er det mange gode smaker allerede, men du kan fint legge til chili her hvis du ønsker retten litt sterkere 👍Lykke til 😊

        • adeline

          Lite poteter ift. torsk syns jeg. 500g til seks personer.

          • curt_nienow

            Det er ikke noe i veien for å bruke mer poteter dersom du vil det. Men husk bare at det varierer veldig mye fra person til person hva man spiser. Derfor er mengdene angitt her i «porsjoner», ikke «personer».
            Lykke til 😊

          • winnifred_simonis

            Torskefilet i ovn på 160 grader varmluft i 1 time? Blir ikke torsken tørr da?

          • barbara_stanton

            Hei Hans! Det pleier å gå veldig fint uten at den blir tørr, men siden alle ovner er forskjellige gjelder det å følge med på steketiden. Lykke til!