Baci di dama
Baci di dama betyr kvinners kyss på italiensk. Disse «kyssene» består av fyldige hasselnøttkjeks med en nydelig mørk sjokoladekrem. I Italia er baci di dama symbolet på sensualitet og i Piemonte er hasselnøttkjeksene én av de mest populære søtsakene.
Ingredienser
Kjeks
Sjokoladefyll
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Varm opp stekeovnen til 160 grader.
2. Legg hasselnøttene på et stekebrett og stek på midterste rille i 15 minutter. Ta hasselnøttene ut av ovnen, ha dem over i et rent kjøkkenhåndkle og gni på hasselnøttene slik at mesteparten av skallet går av.
3. Finmal hasselnøttene i en foodprosessor eller en blender.
4. Ha de finmalte hasselnøttene over i en bolle sammen med hvetemel og sukker. Bland godt.
5. Ha Olivero i bollen med nøtteblandingen. Bruk hendene til å kna alt sammen til en godt samlet deig. Om deigen virker løs kan du tilsette litt mer mel.
6. Trill deigen til en pølse, pakk inn i plastfolie og legg i kjøleskapet i cirka 30 minutter.
7. Skjær deigen i skiver på cirka 1 centimeter. Trill hver skive til små kuler og legg dem på en stekeplate med bakepapir.
8. Stek hasselnøttkjeksene på midterste rille i 15 minutter og la dem avkjøle til de er helt kalde.
Sjokoladefyll
1. Varm opp en kjele som er fylt med cirka 1/3 vann. Kok opp vannet og senk varmen til lav.
2. Finn en glass- eller aluminiumsbolle som kan ligge over kjelen. Pass på at vannet ikke koker under bollen.
3. Del opp kokesjokoladen i biter og ha den i bollen sammen med kremfløte. Rør til du får en glatt krem og ta bollen av varmen. La kremen avkjøle i kjøleskapet i 15 til 30 minutter slik at den tykner.
4. Legg to og to kjeks mot hverandre, med en halv teskje sjokoladekrem imellom. Sett kakene kjølig til sjokoladen har stivnet.
Trenger disse kakene ikke steking?
Hei, her hadde punktet med steking falt ut. Oppdatert nå 🙂 Takk for at du gjorde oss oppmerksomme på dette. Ha en fin dag videre!