Disse frityrstekte risottobollene fra Sicilia har fått navnet arancini fordi de ligner på små appelsiner. Det finnes mer enn 30 varianter av arancini på Sicilia, men de mest vanlige er fylt med skinke og mozzarella eller en tykk kjøttsaus, kalt ragu på italiensk. Arancini er den perfekte kosematen å lage når du har rester etter risotto, da følger du bare oppskriften fra steg 5. Beregn 2 til 3 store risboller per person. 6 porsjoner gir ca. 18 boller.

Ingredienser

6 porsjon

Risotto

120 gram Olivero Original
500 gram risottoris (Carnaroli eller Arborio)
2 liter grønnsakskraft
100 gram pecorinoost (eller parmesanost)
1 ts salt
0.5 ts pepper

Fyll

100 gram skinke
125 gram mozzarella
1 ss bladpersille

Til fritering

200 gram hvetemel
0.25 ts salt
3 dl vann
200 gram daggammel loff, raspet (eller Panko brødsmuler)

Produkter i oppskriften

Oliveor original. Pakningsbilde.
Olivero Original
Olivero kombinerer sunnheten fra olivenoljen med den gode smørsmaken. Den egner seg til steking, … Les mer

Slik gjør du

Hva synes du om oppskriften?

Kommentarer