Posjert egg i plastfolie

Du trenger:

  • 1 liter vann
  • 2 ss eddik 7%
  • 1 stk egg
  • 1 kopp
  • Plastfolie
  • 1 ss nøytral olje, for eksempel rapsolje

Slik gjør du:

1. Kok opp en kjele med vann og eddik. Senk temperaturen på platen til vannet damper uten å koke.

2. Finn frem en kopp og dekk hele koppen med en bit plastfolie som også dekker 5 cm utenfor.

3. Pensle plastfolien med olje. Ha egget opp i plastfolien og surr endene på folien slik at det er tett.

4. Legg plastfolien med egget i kjelen med vann og la det trekke i ca. 4 minutter.

5. Server gjerne egget på en brødskive med Mills kaviar.

 

Vil du heller ha kokte egg? Her finner du tipsene som gir deg perfekt kokte egg – hver eneste gang.

 Posjert egg i ovn

Du trenger:

  • 1 muffinsbrett
  • 2 ss nøytral olje, for eksempel rapsolje
  • 3 stk egg
  • 1 dl vann
  • 1 ss eddik 7%

Slik gjør du:

  1. Varm opp ovnen til 190 grader.
  2. Finn frem et muffinsbrett og pensle tre rom med olje. Ha eggene oppi formen.
  3. Bland sammen vann og eddik, og fordel det over eggene.
  4. Stek på midterste rille i ovnen i ca. 10 minutter.
  5. Server gjerne eggene på en brødskive med avokado og Mills majones. 

Er eggerøre din favoritt? Her får du tipsene som hjelper deg å lykkes med den.

Posjert egg i mikrobølgeovn

Du trenger:

  • 1 kopp
  • 1 ss nøytral olje, for eksempel rapsolje
  • 1 stk egg
  • 2 ss vann
  • 0.5 ts eddik 7%

Slik gjør du:

  1. Finn frem en kopp som tåler mikrobølgeovn og pensle den med olje.
  2. Ha egget oppi koppen og hell over vann og eddik.
  3. Stek egget på full styrke i mikrobølgeovnen i ca. 1 minutt.
  4. Server gjerne egget på en brødskive med Mills majones og chiliflak.