Tre enkle måter å posjere egg på
Posjert egg ser avansert ut og er en flott måte å imponere på med eggmåltidet. Heldigvis er det å posjere egg mye enklere enn det ser ut til, særlig om du følger en av disse tre enkle måtene å posjere egg på.
Posjert egg i plastfolie
Du trenger:
- 1 liter vann
- 2 ss eddik 7%
- 1 stk egg
- 1 kopp
- Plastfolie
- 1 ss nøytral olje, for eksempel rapsolje
Slik gjør du:
1. Kok opp en kjele med vann og eddik. Senk temperaturen på platen til vannet damper uten å koke.
2. Finn frem en kopp og dekk hele koppen med en bit plastfolie som også dekker 5 cm utenfor.
3. Pensle plastfolien med olje. Ha egget opp i plastfolien og surr endene på folien slik at det er tett.
4. Legg plastfolien med egget i kjelen med vann og la det trekke i ca. 4 minutter.
5. Server gjerne egget på en brødskive med Mills kaviar.
Vil du heller ha kokte egg? Her finner du tipsene som gir deg perfekt kokte egg – hver eneste gang.
Posjert egg i ovn
Du trenger:
- 1 muffinsbrett
- 2 ss nøytral olje, for eksempel rapsolje
- 3 stk egg
- 1 dl vann
- 1 ss eddik 7%
Slik gjør du:
- Varm opp ovnen til 190 grader.
- Finn frem et muffinsbrett og pensle tre rom med olje. Ha eggene oppi formen.
- Bland sammen vann og eddik, og fordel det over eggene.
- Stek på midterste rille i ovnen i ca. 10 minutter.
- Server gjerne eggene på en brødskive med avokado og Mills majones.
Er eggerøre din favoritt? Her får du tipsene som hjelper deg å lykkes med den.
Posjert egg i mikrobølgeovn
Du trenger:
- 1 kopp
- 1 ss nøytral olje, for eksempel rapsolje
- 1 stk egg
- 2 ss vann
- 0.5 ts eddik 7%
Slik gjør du:
- Finn frem en kopp som tåler mikrobølgeovn og pensle den med olje.
- Ha egget oppi koppen og hell over vann og eddik.
- Stek egget på full styrke i mikrobølgeovnen i ca. 1 minutt.
- Server gjerne egget på en brødskive med Mills majones og chiliflak.