Waldorfsalat med kål og klementiner
Waldorfsalaten er en populær gjenganger på vinterens koldtbord, og passer utmerket til både spekemat og kalkun. Dette er en lettere og friskere variant som passer godt for deg som ikke er så begeistret for stangselleri. Her er stangsellerien nemlig byttet ut med hodekål. I tillegg har klementiner fått plassen til druene og basen inneholder også lettrømme, noe som gjør den litt syrligere. Dette er salat du fint kan tilberede dagen i forveien, men tilsett gjerne valnøttene rett før servering slik at de ikke blir myke.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Pisk kremfløten til stiv krem og bland sammen med majones, lettrømme og dijonsennep i en stor blandebolle.
2. Smak til dressingen med salt og pepper.
3. Del eplene i terninger på cirka 1 cm, og drypp over litt sitronsaft for å forhindre at eplebitene blir brune.
4. Kutt hodekålen i tynne strimler. Dette kan du også gjøre ved å bruke en ostehøvel.
5. Skrell klementinen og del klementinbåtene i to.
6. Grovhakk valnøttene (spar noen hele til pynt) og vend dem inn i dressingen sammen med eple, hodekål og klementin.
7. Pynt med valnøtter og litt nykvernet pepper.
Kommentarer