Squashstaver med pestomajones
Squash ser ut som agurk men har en helt annen smak, konsistens og bruksområde. Den er super å steke i ovnen og kan uten problemer erstatte pommes frites til burgeren. Denne varianten er smaksatt med parmesan og italienske urter. Servert med smaksrik pestomajones kan de også nytes som et lite måltid i seg selv.
Ingredienser
Squashstaver
Pestomajones
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Squashstaver
1. Forvarm ovnen til 210 grader.
2. Bland sammen finrevet parmesan, panko, tørket timian, persille, paprikapulver, salt og pepper i en bolle.
3. Ha hvetemel i en annen bolle. Ha eggene i en tredje bolle og pisk dem lett sammen.
4. Skjær squash i staver på cirka 6 x 3 cm. Vend dem først i hvetemel og etterpå i egg. Vend så stavene i pankokrydderblandingen og legg dem på et stekebrett dekket med bakepapir.
5. Sett stekebrettet i stekeovnen i cirka 20 minutter til squashstavene er gylne. Snu stavene underveis for å få farge på begge sider.
6. Strø over finhakket bladpersille når du har tatt de ferdigstekte squashstavene ut av ovnen.
Pestomajones
1. Lag pestomajones ved å blande sammen Mills majones, grønn pesto, hakket basilikum og sitronsaft i en bolle.
2. Server squashstavene som tilbehør til burger, eller alene som snacks.
Tips!
Panko er japanske brødsmuler som du finner i avdelingen for asiatisk mat i dagligvarebutikken. Om du ikke får tak i panko kan du bruke strøkavring eller griljermel.
Kommentarer