Snickerskake
Snickerskake er en svært god og fyldig kake mange har som sin favoritt. Med en luftig og salt nøttebunn, toppet med kremet glasur med smak av peanøttsmør og sjokolade, byr denne kaken på en helt unik smaksopplevelse.
Ingredienser
Bunn
Peanøttkaramell
Sjokoladekrem
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Bunn
1. Sett ovnen på 180 grader.
2. Pisk eggehvitene stive og tilsett sukkeret litt og litt av gangen, til du har en stiv marengs. Marengsen er klar når du kan vende bollen på hodet, uten at marengsen renner ut av bollen.
3. Ha peanøtter og kjeks i en foodprosessor eller blender, og kjør til de er finhakket.
4. Vend peanøttblandingen forsiktig inn i marengsen sammen med bakepulver og vaniljesukker. Pass på at du ikke rører for mye og mister luften i marengsen, da blir kaken flat og kompakt.
5. Kle bunnen av en kakeform på 22 cm med bakepapir og pensle kantene med Flytende Melange.
6. Ha røren i kakeformen og stek på midterste rille i cirka 30 minutter til kaken er gjennomstekt.
Peanøttkaramell
Sjokoladekrem
1. Varm opp en kjele som er fylt med cirka 1/3 vann. Kok opp vannet og senk varmen til lav.
2. Finn en glass- eller aluminiumsbolle som kan ligge over kjelen. Pass på at vannet ikke koker under bollen. Koker vannet vil temperaturen være for høy og sjokoladen vil ha lett for å skille seg. Pass også på å ikke la sjokoladen komme i kontakt med vannet eller dampen – da vil den bli ødelagt og kornete.
3. Del opp kokesjokoladen i små biter og ha den i bollen sammen med fløten. Rør til du får en glatt krem og ta bollen av varmen.
Anretning
1. La bunnen, karamellen og sjokoladekremen avkjøles til romtemperatur før du setter sammen kaken.
Tips!
Karamellen og sjokoladekremen bør ikke settes i kjøleskapet ved avkjøling, for da vil de kunne stivne for mye og være vanskelige å smøre over nøttebunnen.
3. Fordel et lag med peanøttkaramell over nøttebunnen.
4. Fordel deretter sjokoladekremen over peanøttkaramellen.
5. Finhakk peanøttene og dryss dem over kaken.
Kommentarer