Sitronbrød
Den friske smaken av sitron gjør dette brødet til det perfekte tilbehøret til sommerens rekemiddager. Brødet krever ingen heving og er derfor raskt og enkelt å lage, mens majonesen sørger for at det blir ekstra saftig.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Varm opp stekeovnen til 200 grader.
2. Riv skallet av sitronen med et fint rivjern og ha det over i en bolle. Press ut sitronsaften med en sitronpresse og sett til side.
3. Bland sammen hvetemel, bakepulver og salt, og ha det over i bollen sammen med sitronskallet. Bland inn majones, kefir og sitronsaft, og rør rundt med en tresleiv til ingrediensene kommer sammen til en brøddeig.
4. Pensle en brødform med Flytende Melange.
5. Ha deigen over i brødformen og stek sitronbrødet på midterste rille i stekeovnen i 35 minutter.
6. La brødet hvile i 10 minutter på en rist før servering.
Ser kjempegodt ut, og raskt å lage også. Men hvorfor er det bakepulver i deigen og ikke natron? Kefir er jo syrnet melk…..
Hei Siri, og takk for godt spørsmål 🙂 Selv om natron virker best med syrnet melk, er det ikke slik at man må bruke natron om oppskriften inneholder syrnet melk. Jeg vil tro at du helt fint kan bruke natron i denne oppskriften, men mulig det vil spille litt inn på smak og konsistens. Her har vi brukt det på samme måte som i en scones-oppskrift. Håper det ga mening? Vennlig hilsen Signe Marie