Ribbetaco med lettsyltet rødløk og ananasdressing
Dette er en restemiddag du virkelig kan glede deg til! Ribbetaco er laget av saftig kjøtt som passer perfekt sammen med spennende meksikanske smaker og en krydret ananasdressing. 1 porsjon er 3 toppede små tortillalefser.
Ingredienser
Lettsyltet rødløk
Ananasdressing
Ribberester
Til servering
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Syltet rødløk
1. Rens rødløk, del i to på tvers og skjær i tynne skiver. Bruk gjerne mandolin for et jevnt og tynt resultat. Ha løken i en plastpose.
2. Press sitronsaften over rødløken i posen og dryss over sukker.
3. Bruk fingrene til å massere rødløk, sitronsaft og sukker i et par minutter. La rødløken marinere i posen mens du lager resten av maten, minimum 20-30 minutter.
Ananasdressing
Ribberester
1. Skjær ribberestene fri for svor og ben. Del kjøttet i terninger og sett til side.
2. Finhakk sjalottløk, hvitløk og syltet jalapeño.
3. Varm opp Flytende Melange i stekepanne på middels varme. Stek sjalottløk i cirka 5 minutter til den er blank og myk. Rør inn hvitløk og jalapeño og stek videre 1 minutt.
4. Tilsett ribbekjøtt og tacokrydder. Stek under omrøring til kjøttet er gjennomvarmt.
5. Øk til sterk varme og rør inn sukker og vann. La alt steke uten å røre om i cirka 1 minutt til sukkeret har smeltet og du har fått fin karamellisering.
6. Server karamellisert ribbekjøtt i myke tortillalefser med avokado, agurk, koriander, krydret ananasdressing og litt limesaft.
Kommentarer