Hjemmelaget pinneis med banan og peanøttsmør
Hjemmelaget pinneis med banan og peanøttsmør både smaker himmelsk og ser fantastisk ut. I tillegg er denne «nice creamen» enkel og raskt å lage! Denne oppskriften gir deg 8 ispinner.
Ingredienser
Pinneis
Topping
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Pinneis
1. Ha frosne bananbiter, peanøttsmør, melk, honning og vaniljeessens i en foodprosessor eller sterk blender, og kjør til du får en jevn blanding.
2. Hell blandingen i ispinneformer, sett i pinner og sett isen på en flat plass i fryseren. La isen stå i 5 timer, eller helst over natten, slik at den stivner godt.
Tips!
Har du ikke ispinneformer kan du også bruke en liten brødform og forme iskuler.
Topping
1. Om du ønsker kan du toppe isen din med sjokolade og peanøtter – da smaker de ekstra godt og ser flotte ut.
2. Når du er klar for å servere pinneisen kan du gjøre klar sjokoladen. Smelt kokesjokolade sammen med flytende Melange over vannbad.
3. Ta isen ut av formene. De kommer lettere ut hvis du holder formene under varmt vann i 5-10 sekunder.
4. Dypp pinneisen i smeltet sjokolade, og så i knuste peanøtter, og nyt den deilige isen.
Tips!
Bruker du frosne bananer kan du også servere isen med en gang, rett fra foodprosessor eller blender.
Kommentarer