Peanøttkake i langpanne
Denne peanøttkaken er enkel og rask å røre sammen, og stekes i en langpanne på omtrent en halvtime. Det tykke laget med peanøttglasur på toppen gjør kaken ekstra saftig og fullstendig uimotståelig!
Ingredienser
Peanøttkake
Glasur
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Peanøttkake
1. Sett ovnen på 180 grader.
2. Pisk sammen peanøttsmør, flytende Melange og brunt sukker til en kremet masse. Bland inn et og et egg uten å røre for mye.
3. Sikt sammen alle de tørre ingrediensene. Tilsett så de siktede, tørre ingrediensene og kefir om hverandre i peanøttsmørblandingen, og bland sammen til en jevn røre uten å jobbe for mye med den. Begynn og avslutt med det tørre. På denne måten unngår du for mye røring som kan gjøre at kaken blir seig og kompakt.
4. Pensle en langpanne (ca. 25 x 35 cm) med flytende Melange eller kle med bakepapir. Hell i kakerøren.
5. Stek kaken midt i ovnen i 30 minutter. Stikk en kakenål eller trepinne i midten av kaken for å sjekke om den er ferdig stekt. Når deigen ikke henger igjen på pinnen er kaken ferdig.
6. Ta kaken ut av ovnen og avkjøl helt før den pyntes med glasur.
Veldig god kake! Jeg hadde masse peanøtter på toppen. Perfekt med en kule vaniljeis! 🙂
Tenk å toppe den med sjokolade krem 😋😋