Pastasalat med pesto
Denne pastasalaten er laget med en nydelig kremet pestodressing og fylt med skinke og grønnsaker. Bruk gjerne kylling, svinestrimler eller annet kjøtt og varier med andre grønnsaker dersom du har det for hånden. Lager du en litt større porsjon har du morgendagens lunsj klar på rekordtid.
Ingredienser
Pestodressing
Pastasalat
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Pestodressing
1. Varm opp en tørr stekepanne på middels høy varme og rist pinjekjernene til de er gylne, cirka 3 minutter, og avkjøl dem deretter i rundt 5 minutter.
2. Ha pinjekjerner, parmesan, basilikum, hvitløk og Mills Majones i en bolle og kjør det hele med en stavmikser eller foodprosessor.
3. Smak til pestoen med sitronsaft, salt og pepper.
Pastasalat
1. Kok pasta etter anvisning på pakken, sil av vannet og avkjøl.
2. Bland pasta og ønsket mengde pesto godt sammen. Begynn med 1-2 ss og tilsett mer om du ønsker det.
Tips!
Har du pesto til overs, kan du fint oppbevare den i en lukket beholder i kjøleskapet i opptil 2 uker.
4. Har du pesto til overs, kan du fint oppbevare den i en lukket beholder i kjøleskapet i opptil 2 uker.
5. Bland sammen pasta, rødløk, agurk, cherrytomater, hjertesalat og strimlet skinke sammen i en serveringsbolle.
6. Server gjerne med godt brød til. Prøv for eksempel oppskriften på dette friske sitronbrødet eller disse amerikanske mayonnaise biscuitsene.
Kommentarer