Ovnsbakt blomkål med peanøttsaus
Ovnsbakt blomkål er lett å lage, smaker utrolig godt og er en nydelig rett i seg selv. En lettvint peanøttsaus gir deilige thaiinspirerte smaker, og med kokt ris og frisk agurksalat har du middagen på bordet på rundt 30 minutter.
Ingredienser
Peanøttsaus
Ovnsbakt blomkål
Agurksalat
Til servering
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Peanøttsaus
Ovnsbakt blomkål
1. Del blomkålhodene i 2 cm tykke skiver og pensle blomkålskivene på begge sider med Flytende Melange og krydre med salt og pepper.
2. Legg blomkålskivene på et stekebrett kledd med bakepapir og smør cirka 1 teskje peanøttsaus på toppen av blomkålskivene.
3. Stek midt i ovnen i ovnen i cirka 20 minutter til blomkålen er mør og har fått fin stekefarge. Stikk en spiss kniv i stilken for å kjenne om blomkålskivene er møre. Det kan gjerne være litt motstand.
Agurksalat
1. Skjær agurk og rødløk i tynne skiver. Bruk gjerne mandolin eller ostehøvel.
2. Rør sammen vann, riseddik, sukker og salt til en lake. La agurkskivene og rødløken marinere i laken til blomkålskivene er ferdig bakt.
Tips!
Har du ikke riseddik kan du erstatte den med vanlig eddik. Siden den har litt sterkere smak enn riseddiken, er det fint å smake seg litt frem.
Kommentarer