Visste du at det finnes en veldig enkel måte å lage lomper på? Med potetmosmel kan du ha ferske lomper på bordet på under en halvtime, og du slipper å vaske opp kjeler og potetmosere. Oppskriften gir 6 lomper.

Kommentarer

  • malachi_parker

    Kan man bruke potetmel i stede for hvetemel? Og hvis så, hvor my potetmel?

    • mekhi

      Det har vi ikke prøvd selv, men prøv deg litt frem, og se hvordan det går. Fortell oss gjerne hvordan det gikk. Lykke til! 🙂

  • ena_sawayn

    Veldig lett å lage og gode potetkaker å servere til kaffen eller bare med ett glass melk.😊

    • frederique

      Så hyggelig å høre at du synes oppskriften er lett, Unni! Kos deg med lompene, det høres nydelig ut til en kopp kaffe 🙂

  • tiffany.marquardt

    Lurer på om det går an å lage deigen dagen før og ha den i kjøleskapet.

    • royal.collins

      Hei Siv Iren! Ja, du kan trille ut de 6 emnene, og sette disse i en lufttett boks i kjøleskapet natten over. Lykke til med bakingen! 😊

  • adelle

    Hei! Er det mulig å fryse disse? Skal ha fest i sommer og tenkte jeg skulle lage lomper på forhånd.

    • luella

      Hei Heidi! Ja, disse kan du fint fryse. Lykke til! 😊

  • devan

    Brukte litt vann i tillegg (kanskje et par dl, prøvde meg frem), da ble konsistensen bedre. Veldig hard uten. Ellers topp oppskrift som resulterte i gode potetkaker med god konsistens som holder godt sammen.

    Tips: de blir ganske store om du lager kun 6 stk og kjevler de tynne. Mer som potetlefser egentlig. Fin til rakfisk og lutefisk.

    • delta

      Godt å høre at du er fornøyd med oppskriften, og fant en løsning som passet deg, Olav! Takk for tipsene, og god førjulstid! 🙂

  • constantin

    Tror jeg ville brukt mindre mel,men det er en tilvenningssak. Husk du må ha litt til utbaking også.

    • christiana

      Takk for tips, Aud Reidun! Enig at det kan være en god idé å tilsette mel litt etter litt, og prøve seg litt frem, til konsistensen på deigen er passe fast. 🙂

  • hosea

    Fulgte oppskrift, men synes at deigen ble hard, vanskelig å kjevle ut.

    • madelyn_littel

      Det er ikke så lett å si nøyaktig hva som har gått galt men det kan være du skulle brukt litt mer væske enn oppgitt. Det kan gjøre deigen mer smidig og enklere å kjevle ut 😊

      • burnice.corwin

        Hvordan oppbevare lefsene etter steking? Fuktig klede?

        • jerel

          Hei Sylvia! Vi anbefaler at du oppbevarer lefsene i tett aluminiumsfolie. Lykke til! 😊