En waldorfsalat er en klassisk tilbehørssalat med friske smaker av frukt, stangselleri og valnøtter. Den er enkel å lage og gjør seg godt sammen med kjøtt som kalkun, svin og ribbe. Er du allergisk mot valnøtter, kan disse fint sløyfes.

Ingredienser

4 porsjon

3 stk grønne epler
220 gram hermetisk ananas i biter
4 stilker stangselleri
200 gram blå druer + ekstra til pynt
100 gram valnøtter + ekstra til pynt
3 dl kremfløte
0.5 stk sitron
2 ss ananassaft

Produkter i oppskriften

Mills ekte majones tube. Foto.
Mills Ekte Majones
Mills Ekte Majones er den originale majonesen, og smaken som nordmenn har foretrukket siden 1951. Les mer

Kommentarer

  • judy.bradtke

    Kor lenge kan ein ha den i kjøleskapet. Må den etast samme dag

    • lorna.zieme

      Hei Eva! Waldorfsalaten smaker aller best nylaget, men du kan gjere oppbevare denne en dag eller to i kjøleskapet. Lykke til! 🙂

  • tracy_cremin

    Hva kan mann ha i salaten i stedenfor ananas?

    • darius

      Hei Else Karin! Det er litt smak og behag, men du kan velge å sløyfe ananas helt og øke mengden blå druer og epler med 200 gram. Alternativt kan du bruke 200 gram mango. Lykke til!

      • jackie_stracke

        Litt rart spørsmål kanskje men tåler ikke så godt Epler, er det noe som man kan bruke i stedet??

        Når jeg baker kake, el får kake er det somregel pære kake el gulrot.

        Men pærer er litt for søte, synes jeg i waldorw 😀

        • myron_raynor

          Hei Alexander! Hva med å bruke mango istedet? Lykke til!

        • stephen

          Du kan bruke det du har.jeg tar gjerne fersken pærer eventuelt litt av en fruktcoctail hvist en har det. Kun fantasien som setter en stopper. Lykke til.😀

    • sylvester_mclaughlin

      Mandarin e godt 😊

      • alda

        Mandariner er godt men da må do kunne skjære de ut slik at du ikke for med skinnsidene på mandarinbåtene. Sylskarp kniv så går det bra.👍

        • jamil.walter

          Bruk hermetiske mandarine. del båtene i to, og bruk saten til å søte opp salaten.