Hjemmelaget potetsalat er en allsidig og klassisk tilbehørssalat og et kjent innslag når man serverer alt fra spekemat og grillmat til julens retter. Den klassiske potetsalaten har masse poteter og fersk gressløk, med søtsyrlig sylteagurk som balanserer den fyldige dressingen. Med utgangspunkt i den klassiske potetsalaten, kan du enkelt variere den etter dine egne ønsker. Her får du oppskriften og tipsene som hjelper deg å lykkes.

Ingredienser

4 porsjon

600 gram kokefaste poteter
2 dl lettrømme
0.5 ss lake fra sylteagurk
0.5 ts salt
0.25 ts pepper
2 ss finhakket sylteagurk
0.5 stk gul løk
2 ss fersk gressløk

Produkter i oppskriften

Tube med Mills Ekte Majones
Mills Ekte Majones
Mills Ekte Majones er den originale majonesen, og smaken som nordmenn har foretrukket siden 1951. Les mer

Slik gjør du

1. Skrell potetene og kok de møre i lettsaltet vann. Bruk helst kokefaste poteter som astrix, folva eller beate. Da unngår du at potetene smuldrer opp i salaten.

Tips!

Bruker du poteter med tynt og lyst skall, som amandinepoteter, kan du beholde skallet på. Har potetene brunt eller tykt skall, får du best smak ved å skrelle potetene før du koker dem.

3. La potetene avkjøles helt før de skjæres i jevne terninger på ca. 2×2 cm. Ved å la potetene avkjøles helt før du deler dem opp i biter holder de fasongen sin bedre.

4. Ha majones og lettrømme i en blandebolle og rør sammen med lake fra sylteagurk, salt og pepper. Smak til med mer lake eller krydder dersom du ønsker mer smak.

5. Finhakk sylteagurk, løk og gressløk og rør sammen med dressingen.

6. Vend til slutt inn potetbitene og la salaten stå kjølig til servering.

7. Oppbevaring: En ferdig potetsalat holder seg opptil en uke i kjøleskapet i en lukket beholder.

8. Lage potetsalat på forhånd: Potetsalat kan gjerne kan forberedes på forhånd opptil 3 dager i forveien, forutsatt at du oppbevarer den kjølig i en tett boks. Da rekker alle smakene å trekke inn i dressingen slik at du får mer smak. Velger du å tilsette nøtter, bør disse tilsettes rett før servering så de ikke blir seige.

9. Smaksvariasjoner: Dressingen kan gjøres syrligere ved å tilsette litt sitronsaft, eller du kan tilsette litt sennep for mer krydret smak. Begge disse variasjonene egner seg godt når du skal servere potetsalat til fisk og lyst kjøtt. Med litt epler i potetsalaten får du en mer knasende potetsalat som er mer søtsyrlig på smak, mens biter av sprø paprika tilfører med tekstur og mer krydret smak, og kan egne seg godt til grillmat. For å variere smaken kan du også erstatte sylteagurkene med kapers, eller du kan erstatte gressløken med dill, bladpersille eller vårløk.

Hva synes du om oppskriften?

Kommentarer

  • cleve.connelly

    Denne oppskriften har vært en stor suksess i mange anledninger ⭐ Både store og små har likt den.

    • cindy.padberg

      Herlig å høre at potetsalaten er en suksess hos deg, Pratheepa! Håper du får mange fine anledninger til å lage denne i sommer. Lykke til! 🙂

  • celine

    Enkel å lage og kjempegod!

    • victoria

      Takk for hyggelig tilbakemelding, Helene! Kos deg med matlagingen i sommer, og lykke til 🙂

  • nathen_predovic

    Lett å lage.Lite indigrienser.Bedere enn produkt ifra butikken.

    • elvie

      Hyggelig å høre at du liker oppsskriften, Tonny! Takk skal du ha, og lykke til med matlagingen 🙂

  • newell.feest

    Lett å lage..og smaker fantastisk.

    • cheyanne_zboncak

      Godt å høre at du liker oppskriften vår, Leif Arne, det setter vi stor pris på å høre. Takk skal du ha, og lykke til med matlagingen! 🙂

  • norberto_bayer

    Bor i Thailand, og her finnes ikke rømme. Kan jeg benytte neutral yoghurt?

    • theresa

      Hei Rojne! Ja, det kan du. Lykke til! 😊

    • jeromy

      Finnes rømme i Thailand. Det heter sour creme og kan kjøpes på de fleste lotus’s, bigC, tops supermarked eller på macro.

    • orville

      Men de er ofte utsolgt for Sour Cream i Thailand. Da kan du lage din egen «rømme» der er superenkelt da trenger du kremost og fløte og lime. Jeg tar 1/2 boksen med kremost og litt fløte rører godt og sper på med fløte til konsistensen er rømme konsistens. Så litt lime saft men ikke for mye. Klar til bruk. Det skal ikke smake lime men litt surt da er den perfekt til taco, vafler eller hva du måtte ønske og bruke den til. Holder seg bra i kjøleskap noen dager.

  • lydia

    Jeg brukte rømme, majones, grov sennep, sylteagurk og lake, tørket estragon, salt og pepper så vel som nypoteter og purre sist jeg lagde potetsalat. Gjestene var veldig fornøyde.

    • emmalee

      Det høres ut som en nydelig potetsalat du laget til gjestene dine, Even! Takk for at du deler, og lykke til med matlagingen videre i sommer! 😊

  • rex

    1 pose mills majones+ 1 pose mills remulade
    en god sprut sennep og 1 finhakket løk. Mild og god potetsalat som passer til alt

    • cristina_powlowski

      Hei Lise! Din oppskrift høres nydelig ut. Takk skal du ha, og lykke til med maten i sommer!😊

    • daphne.blick

      Hørtes godt ut,den må prøves

  • alva

    Denne potetsalaten er utrolig god 😊😊

    • fabiola_padberg

      Hei Grethe! Så flott at potetsalaten faller i smak, takk for hyggelig tilbakemelding, og lykke til med matlagingen i sommer 🙂

  • jermain

    Høres bra ut. Den lager vi i morgen for å spises 17. mai❤️🌹🐞🇳🇴🇳🇴

    • mazie.graham

      Hei Toril! Så hyggelig å høre at oppskriften frister. Lykke til med potetsalaten og resten av 17.mai-maten! 🙂

  • shemar_parisian

    Dæ hørtes veldi bra ud.Skal lage dæ til påske

    • jacklyn

      Hei Helge! Så hyggelig at oppskriften frister! Lykke til med påskemåltidet 🙂

  • jayme

    Eg syns potetsalat eg med Epler

    • delmer

      Å tilsette epler høres friskt og godt ut, takk for tipset! 🙂

  • esta

    Nydelig potetsalat😋 Jeg har brukt crème fraish, i stedet for rømme, smakte fantastisk. Skal lage den nå igjen, også denne gang med crème fraish🤗.

    • nicolas_mccullough

      Hei Jeanette! Så hyggelig å høre at potetsalaten faller i smak! Din variant høres nydelig ut, lykke til med matlagingen! 🙂

  • katlynn.nicolas

    Kan man gjøre denne egge og melkefri? 😇🤞🤞

    • nickolas_mraz

      Hei Guro! Hvis du erstatter lettrømme og Mills Ekte Majones med Mills Plantemajones blir oppskriften egg- og melkefri. Du finner den på Rema 1000. Lykke til! 🙂

  • cordie

    Denne var god 👍

    • stefan

      Takk, Grete! Det er veldig hyggelig med fine tilbakemeldinger på oppskriftene våre. Lykke til med matlagingen! 😊

  • frankie_rolfson

    Jeg bruker hele sylteagurker som blir finhakket. Fikk tipset av en kokk.
    Ikke glem å ha salt i vannet når du koker potetene.
    Bruker også litt creme fraiche og rømme…surt, søtt, salt og ekte majones.

    • trisha_abshire

      Hei Arild! Det høres nydelig ut! Takk for gode tips, og lykke til med matlagingen! 🙂

    • omer_mccullough

      Kan jeg bruke agurkmix og blande inn dette istedet for finnhakket sylteagurk?

      • mayra.ritchie

        Ja, det går veldig fint å bruke agurkmix, Gunhild! Lykke til 🙂

  • zora.grant

    Jeg pleier i tillegg å ha både mais og hakket egg i potetsalaten og pynter med eggebåter og litt mais. Blir alltid vellykket. Pass på at salaten er godt nok saltet og sur/søt 😄
    Anne-May

    • benton

      Hei Anne-May! Det høres nydelig ut med både mais og egg i potetsalaten, takk for at du deler tipsene dine med oss. Og god førjulstid videre til deg! 🙂

  • vincenza.howe

    Nydelig hvis noe av poteten byttes ut med søte epler

    • jarrett

      Hei Reidun! Det høres deilig ut! 🙂

  • jaren.leuschke

    Båter av kokte egg ser lekkert ut på toppen, smaker godt også – særlig med saltmat eller røyka fisk.

    • sigrid_donnelly

      Det høres veldig godt ut, Mie! Takk for tipset 😊

  • edmund_towne

    Og purreløk i stedenfor gressløk😊

    • nico

      Takk for tipset, Berit 😊

    • elliott

      purreløk er et fantastisk alternativ 🙂

  • brain_kilback

    …og litt hvitløk!

    • harmon

      Takk for tipset, det høres veldig godt ut 😊

  • maybell

    Deilig med litt sennep og mye eple!

    • anika.krajcik

      Ja, høres nydelig ut, takk for tipset! 🙂