Hjemmelaget eggesalat
Eggesalat er en klassiker som passer både til brødskiven, koldtbordet og spekematbordet. Vi har tilsatt sennep og vårløk i eggesalaten for ekstra god smak og runder den av med frisk smak av syrlig sitron. Prøv denne neste gang du inviterer gjester, eller lag den til frokosten eller matpakken.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Kok eggene i cirka 10 minutter, til de er hardkokte.
Tips!
Lurer du på hvordan du koker egg? Følg vår enkle guide og du trenger aldri mer ergre deg over for bløte eller harde egg: Slik får du perfekt kokte egg – hver gang
3. Grovhakk eggene, finhakk vårløken og ha det i en bolle.
4. Bland sammen Mills majones, sennep, sukker og sitronsaft i en bolle. Tilsett egg og vårløk, og rør forsiktig rundt.
Tips!
Har du dårlig tid, eller har bare lyst til å gjøre det litt enkelt? Prøv gjerne Delikat sin ferdige eggesalat!
Går det å bruke Lett majones?
Hei Nina! Ja, det går fint an å bruke lettmajones. Lykke til! 🙂
Den blir minst like god ved å bytte sennep times curry👍 Og litt mer majones….
Det høres veldig godt ut med curry-smak i eggesalaten! Takk for tipset 😊
Hvilken type sennep brukes? Tørr sennep, eller vanlig sennep fra glasd/ flaske ?
Hei Monica! Oppskriften er beregnet på sennep på glass/flaske. Bruk den sennepen du liker best – søt, grov eller sterk 😊
Hakke egg gjør du ved å bruke eggedeler. Del egget en vei, snu og del igjen og du har fine egge biter til salaten.
Det er nemlig riktig og den beste måte å hakke dem på.
Takk for fint tips. Kari 😊
Bytt ut sukker og sitron med litt lake fra sylteagurk. Vanlig løk, rødløk eller purre kan også erstatte vårløk.
Litt salt, pepper og malt chilli setter en spiss på salaten
Hei Pål! Det høres ut som en god variant 😊 Takk for tips!
Og veldig godt til Rakfisk
Takk for tipset, Torill! 🙂
Jeg har laget denne eggesalaten og det er kjempe gode. Jeg kommer til å lage denne salaten ofte til frokost og matpakke👍❤️