Frisk potetsalat av nypotet med eple
Potetsalat er det klassiske tilbehøret som hører hjemme på enhver grillfest. Denne potetsalaten er laget med årets nypoteter og syrlig eple. Resultatet er en frisk og kremet potetsalat som går perfekt sammen med grillmat med mye smak.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Kok nypotetene i lettsaltet vann i 20 minutter. Hell av vannet og la potetene kjøle seg ned mens du lager resten av salaten.
2. Vask eplet og riv det på et grovt rivjern. Finhakk vårløken og hvitløken.
3. Bland sammen majones, creme fraiche, vårløk, hvitløk, salt og pepper i en bolle.
4. Vask sitronen godt og riv sitronskallet med et fint rivjern. Unngå å få med det hvite, det smaker bittert. Press sitronsaften og bland det i majonesblandingen sammen med sitronskallet.
5. Del nypotetene i terninger og vend dem forsiktig inn i majonesblandingen.
Skal potetene skrelles ?
Beklager sent svar, Anniken 😅
Vi synes som regel ikke det er nødvendig å skrelle nypotetene, bare vaske dem godt før de kokes. Hvis du foretrekker å skrelle dem så går det også fint. Lykke til 😊
Og hva gjør du med eplene, spiser dem mens du lager potetsalaten? 😃 Er ikke 20 min i overkant av koketid for nypoteter?
Ser du ikke at eplet skal rives på grovt rivjern, og potetene er vel så om så, noen kjørkoker de hardt og noen tar d mere langsomere😊
Takk for at du følger med når vi ikke får svart, Tone 😊
Beklager sent svar, Eva!
Koketid er selvfølgelig avhengig av størrelse på potetene, så det kan være vi skal se litt på beskrivelsen der.
Når det gjelder eplet kan du se under punkt 2 i oppskriften at det skal vaskes og raspes. Det er også mulig å skjære det i små terninger hvis man ønsker det 😊