Denne enkle ostekaken med peanøttsmør, sjokolade og kjeksbunn er en luftig drøm av en kake. Den er enkel å røre sammen, krever ingen steking i ovn, og blir garantert en suksess på kakebordet.

Ingredienser

1 porsjon

Kjeksbunn

170 gram grove havrekjeks (f.eks. Bixit eller Digestive)
50 gram salte peanøtter

Ostekrem

400 gram kremost naturell
100 gram sukker
50 gram mørk sjokolade
2 dl kremfløte

Pynt

50 gram salte peanøtter
25 gram mørk sjokolade

Produkter i oppskriften

Mills Peanut Butter
Mills Peanut Butter
Mills Peanut Butter er et naturlig kosepålegg, rikt på nøtter som smaker godt og gir energi. Les mer

Kommentarer

  • asia.oreilly

    Kaka var god, men kjeksbunnen hang overhodet ikke sammen. Antar at det skyldes flytende melange. Burde det ikke vært en smør/margarintype som stivner?

    • matilde_macgyver

      Hei Anne Mette, og takk for tilbakemelding! Kjeksbunnen kan bli noe løsere med Flytende Melange, men vi har laget mange kjeksbunner på denne måten og det går fint, så lenge man pakker smulene godt sammen. Ønsker du et stivere resultat kan du evt bruke Melange i folie. Lykke til 🙂

  • rudy

    Går det an å fryse restene?

    • emmie

      Hei Emilie, denne ville jeg nok ikke fryst, ettersom konsistensen kan endre seg noe ved tining. Til gjengjeld vil den kunne holde seg godt i kjøleskap i 3-4 dager, om du dekker den godt til 🙂

  • urban_metz

    Elsker smaken av peanøttsmør, det skal prøves 🙂

    • celia.schuppe

      Herlig! Håper den faller i smak 🙂