Slik tiner du reker raskt
Frosne reker er et fullgodt alternativ når ferske ikke er tilgjengelige. Men hvordan tiner man dem raskt når gjestene står på døra eller magen rumler?
Reker er ikke store, så de tiner raskt. Trikset er å tine dem uten at de blir seige.
Bruker man for mye varme når man skal tine reker, risikerer man at de blir seige. Men det er ikke alltid man har tid eller plass til å spre dem utover avispapir over hele bordet og la dem tine sakte i romtemperatur.
Den raskeste måten å tine dem på uten at de blir seige, er å bruke kaldt vann. Det høres kanskje rart ut å tine i kaldt vann, men tenk på at frosne reker er enda kaldere enn kaldt vann, og så blir det ikke så rart.
- Fyll en stor bolle med kaldt vann, ha i rekene og rør godt rundt i ett til to minutter minutt.
- Deretter heller du av omtrent halvparten av vannet, som nå har blitt enda kaldere, og fyller på med kaldt vann.
- Rør rundt i ett til to minutter igjen, og sjekk hvordan det står til med rekene.
- Er de fortsatt ikke helt tint heller du av vann og fyller på og rører i nye ett til to minutter.
- Når rekene er tint, heller du av vannet. Bruk gjerne et dørslag og la rekene renne godt av seg, eller legg dem i en bolle med tørkepapir i bunnen.
God fornøyelse!