Eggesalater
Eggesalat er raskt og enkelt å røre sammen, og er en enkel måte å gjøre litt ekstra stas på frokosten, lunsjen eller kveldsmaten. Her finner du oppskrift på fire ulike varianter, i tillegg til noen gode tips.
Enkel eggesalat med gressløk
Denne nydelige eggesalaten er enkel og rask å lage, og passer perfekt på ristet brød, rundstykker eller knekkebrød.
Eggesalat med vårløk og sennep
Vi har tilsatt sennep og vårløk i denne eggesalaten for ekstra god smak, og runder den av med frisk smak av syrlig sitron. Prøv denne neste gang du inviterer gjester, eller lag den til frokosten eller matpakken.
Slik koker du egg
Er du usikker på koketiden egget trenger for å bli hardkokt? Sjekk ut denne guiden til eggekoking.
Oppbevaring av eggesalat
Eggesalaten holder seg 4-5 dager i kjøleskap i en lufttett boks eller et glass, så du kan gjerne lage en stor porsjon når du er i gang så har du både frokost og lunsjen klar. Eggesalaten kan også lages dagen i forveien om du for eksempel skal servere den til 17. mai-frokosten eller et annet selskap.
Eggesalat med dill og rødløk
I denne varianten har vi smaksatt eggesalaten ved å tilsette dill og rødløk, noe som gjør at den egner seg spesielt godt under røkelaks eller reker.
Eggesalat med kaviar
I denne påleggsalaten har vi slått sammen to klassikere som ofte finner veien til samme brødskive, nemlig egg og kaviar. Dette er en frisk eggesalat, som blir ekstra god med den salte og røykte smaken fra kaviaren.