Tre friske og saftige sommerkaker
Når sesongens frukt og bær er på sitt beste, er det ypperlig å bruke dem til å fylle kakene med friske og fruktige smaker. Her får du oppskrift på tre smakfulle sommerkaker som passer uansett om sjokoladekake er favoritten eller om du sverger til formkake.
Blåbærkake med sitronglasur
Denne kaken er fylt med blåbær som både gir god smak og gjør kaken ekstra saftig. Den lett syrlige melisglasuren går perfekt sammen med blåbærsmaken og gjør dette til en frisk og herlig sommerkake.
Porsjoner: 1 kake
Tid: 60 minutter
Vanskelighetsnivå: Enkelt
Du trenger:
Kake:
- 300 gram siktet hvetemel
- 250 gram sukker
- 2 ts bakepulver
- 2 ts vaniljesukker
- 3 dl Flytende Melange
- 1.5 dl melk
- 4 egg
- 400 gram ferske eller frosne blåbær
- 2 ss Flytende Melange (til pensling)
Sitronglasur:
- 4 dl melis
- 2 ss vann
- 2 ss sitronsaft
Pynt:
- 30 gram ferske blåbær
Slik gjør du:
Kake:
- Varm opp ovnen til 180 grader.
- Bland sammen hvetemel, sukker, bakepulver og vaniljesukker.
- Ha i Flytende Melange og melk, og visp det godt sammen.
- Tilsett ett og ett egg av gangen og visp til du har en jevn og klumpfri røre.
- Vend deretter de frosne eller de ferske blåbærene inn i røren.
- Kle bunnen av en springform (ca. 28 cm) med bakepapir, og pensle sidene med Flytende Melange.
- Hell røren over i formen og stek blåbærkaken på midterste rille i cirka 40-45 minutter. Bruk en bakepinne for å sjekke om kaken er ferdig. Er det røre igjen på pinnen, trenger den lenger tid i ovnen.
- Avkjøl blåbærkaken i formen mens du lager sitronglasur.
Sitronglasur:
- Bland sammen melis, vann og sitronsaft i en bolle.
- Ta blåbærkaken ut av formen. Fordel melisglasur over blåbærkaken, og la glasuren renne litt ned på kantene.
- Pynt med ferske blåbær.
Sjokoladekake med bringebærkrem
Her får du en saftig sjokoladekake med en frisk og lett syrlig bringebærkrem. Dette er en kake som både kan egne seg som en enkel kake til kaffen eller som en festkake. Vil du gjøre den om til en festkake kan du enkelt toppe den med flere bringebær og noen sitronmelisseblader.
Porsjoner: 1
Tid: 60 minutter
Vanskelighetsnivå: Enkelt
Dette trenger du:
Kake:
- 250 gram siktet hvetemel
- 250 gram sukker
- 4 ss kakaopulver
- 2 ts bakepulver
- 2 ts vaniljesukker
- 2 dl Flytende Melange
- 3 dl melk
- 3 egg
- 2 ss Flytende Melange (til pensling)
Bringebærkrem:
- 400 gram ferske eller tinte bringebær
- 3 dl kremfløte
- 2 ss sukker
- 30 gram ferske bringebær (til pynt)
Slik gjør du:
Kake:
- Varm opp ovnen til 180 grader.
- Bland sammen hvetemel, sukker, kakaopulver, bakepulver og vaniljesukker.
- Ha i Flytende Melange og melk, og visp det godt sammen.
- Tilsett ett og ett egg av gangen og visp til du har en jevn og klumpfri røre.
- Kle bunnen av en springform (ca. 26 cm) med bakepapir, og pensle sidene med Flytende Melange.
- Hell røren over i formen, og stek sjokoladekaken på midterste rille i cirka 40-45 minutter. Bruk en bakepinne for å sjekke om kaken er ferdig. Er det røre igjen på pinnen, trenger den lenger tid i ovnen.
- Avkjøl sjokoladekaken i formen mens du lager bringebærkremen.
Bringebærkrem:
- Tin bringebærene dersom du bruker fryste bær.
- Pisk kremfløte og sukker i en bakebolle til kremfløten er stiv.
- Tilsett bringebærene og rør godt om med en visp eller en slikkepott.
- Ta sjokoladekaken ut av formen og fordel et lag med bringebærkrem på toppen av sjokoladekaken.
- Pynt kaken med ferske bringebær.
Formkake med moreller og melisglasur
Moreller er en sommerfavoritt hos mange. Den runde og søte smaken på morellene gjør seg dessuten ekstra godt i en klassisk formkake med en frisk melisglasur.
Porsjoner: 1
Tid: 60 minutter
Vanskelighetsnivå: Enkelt
Dette trenger du:
Kake:
- 250 gram siktet hvetemel
- 250 gram sukker
- 2 ts bakepulver
- 2 ts vaniljesukker
- 2 dl Flytende Melange
- 1.5 dl melk
- 3 egg
- 400 gram moreller
- 2 ss Flytende Melange (til pensling)
Melisglasur:
- 3 dl melis
- 3 ss vann
- 1 ss sitronsaft
- 20 moreller (til pynt)
Slik gjør du:
Kake:
- Varm opp ovnen til 175 grader.
- Bland sammen hvetemel, sukker, bakepulver og vaniljesukker.
- Ha i Flytende Melange og melk, og visp det godt sammen.
- Tilsett ett og ett egg av gangen og visp til du har en jevn og klumpfri røre.
- Fjern steinene fra morellene og del dem i to. Vend dem inn i røren.
- Tips! Del morellen i to med en kniv og bruk knivspissen til å vippe ut steinen.
- Pensle en brødform med Flytende Melange og hell røren over i formen.
- Stek formkaken på midterste rille i cirka 40-45 minutter til den er gjennomstekt. Bruk en bakepinne for å sjekke om kaken er ferdig. Er det røre igjen på pinnen, trenger den lenger tid i ovnen.
- Avkjøl kaken i formen mens du lager melisglasur.
Melisglasur:
- Bland sammen melis, vann og sitronsaft i en bolle.
- Ta formkaken ut av formen og fordel melisglasur over formkaken. La det renne litt melisglasur ned på kantene.
- Pynt formkaken med hele moreller.