Kvikklunsjkake

Sjokoladekake med påskeegg og kvikklunsj

Tid: 60 minutter

Kvikklunsjkake ser flott ut og smaker enda bedre. Dette er en lettvint sjokoladekake som fort vil bli en favoritt blant de yngste.

Du trenger:

Kakebunn:

  • 3 stk egg
  • 2 dl Flytende Melange
  • 3 dl melk
  • 3 dl sukker
  • 4 dl hvetemel
  • 4 ss kakaopulver
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker

Glasur:

  • 3 ss vann
  • 3 dl melis
  • 2 ss kakaopulver

Pynt:

  • 10 pakker Kvikk Lunsj
  • 1 pk små påskeegg

Slik gjør du:

Sjokoladekake:

  1. Varm opp ovnen til 180 grader.
  2. Rør sammen egg, melk og Flytende Melange i en bolle. Tilsett sukker, hvetemel, kakaopulver, bakepulver og vaniljesukker, og rør til du har en jevn og klumpfri røre.
  3. Ha bakepapir i bunnen av en springform på 24 cm og pensle sidene godt med Flytende Melange. Hell kakerøren over i formen.
  4. Stek kaken på midterste rille i ovnen i ca. 40 minutter og la den avkjøle på en rist før du pynter den.

Glasur og pynt:

  1. Bland sammen vann, melis og kakaopulver i en liten bolle og rør det godt sammen til du har en passe tykk glasur. Den skal være noe flytende, men ikke rennende.
  2. Virker glasuren for tørr kan du tilsette litt mer vann. Pass på mengden og tilsett aldri mer enn 1 ts av gangen, ellers risikerer du at glasuren fort blir for flytende.
  3. Dekk hele kaken med glasur, både topp og sider.
  4. Del Kvikk Lunsj-sjokoladene i stenger. Tilpass lengden på Kvikk Lunsj-stengene etter høyden på kaken ved å kutte av en bit av hver stang.
  5. Monter Kvikk Lunsj-stenger rundt kaken.
  6. Pynt med påskeegg i midten.

Appelsinkake

Appelsinkake med hvit glasur

Tid: 60 minutter

Dette er en frisk kake med nydelig smak av appelsin. Den er lett å slenge sammen og smaker ekstra godt til kaffen.

Du trenger:

Kake:

  • 4 stk egg
  • 3 dl Flytende Melange
  • 1 dl melk
  • 0.5 dl appelsinjuice
  • 3 dl sukker
  • 4 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker

Glasur:

  • 0.5 dl appelsinjuice
  • 3 dl melis
  • Revet skall fra 1 appelsin til pynt

Slik gjør du:

Appelsinkake:

  1. Varm opp ovnen til 180 grader.
  2. Visp sammen egg, Flytende Melange, melk og appelsinjuice i en bolle.
  3. Tilsett sukker, hvetemel, bakepulver og vaniljesukker, og rør til du har en jevn og klumpfri røre.
  4. Ha bakepapir i bunnen av en springform på 28 cm og pensle sidene godt med Flytende Melange. Hell kakerøren over i formen.
  5. Stek kaken på midterste rille i ovnen i ca. 35 minutter og la den avkjøle på en rist før du pynter den.

Glasur:

  1. Bland sammen melis og appelsinjuice i en liten bolle og rør det godt sammen til du har en passe tykk glasur. Den skal være noe flytende, men ikke rennende.
  2. Fordel glasuren over kaken og avslutt med å drysse revet appelsinskall over glasuren.

Engelsk påsketrifle

Engelsk påsketrifle

Tid: 40 minutter

Trifle er en velkjent dessertkake fra Australia og England, også kjent som «mislykket kake». Den består som regel av biter av en formkake, krem og frukt. Vi har fylt vår påsketrifle med vaniljekake, pisket krem, vaniljekrem og frukt.

Du trenger:

Vaniljekake:

  • 2 egg
  • 1 dl sukker
  • 1 dl Flytende Melange
  • 2 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker

Topping:

  • 1 boks hermetisk ananas i biter
  • 2 appelsiner
  • 2 dl pisket kremfløte, eller 1 flaske ferdigpisket kremfløte om du vil gjøre det ekstra enkelt
  • 1 pakke vaniljekrem

Slik gjør du:

Vaniljekake:

  1. Varm opp ovnen til 180 grader.
  2. Visp sammen egg og sukker i en bolle. Ha i Flytende Melange, hvetemel, bakepulver og vaniljesukker, og rør til du har en jevn og klumpfri røre.
  3. Ha bakepapir i bunnen av en springform på 20 cm og pensle sidene godt med Flytende Melange. Hell kakerøren over i formen.
  4. Stek kaken på midterste rille i ovnen i ca. 25 minutter og la den avkjøle på en rist.

Topping:

  1. Hell av saften på ananasen.
  2. Skrell appelsinene og del dem opp i biter på ca. 2 cm.
  3. Når kaken er avkjølt, kan du dele kaken i små biter på ca. 3 cm. Finn en egnet glassbolle og begynn å legge ingrediensene lagvis i bollen.
  4. Start med et lag kake, deretter krem, vaniljekrem og frukt lagvis. Gjenta til bollen toppes og pynt med litt ekstra krem og frukt på toppen.