Tre enkle og smakfulle sjokoladekaker
Disse sjokoladekakene ser kanskje imponerende ut, men er faktisk overraskende enkle å lage. Fylt med herlig sjokolade og toppet med både fyldige og friske glasurer, egner de seg perfekt for deg som er ekstra glad i sjokolade.
Saftig sjokoladekake med fyldig sjokoladekrem
Dette er en ekstra saftig sjokoladekake som er toppet med en fyldig sjokoladekrem. En mektig og god kake som er rik på intens sjokoladesmak, og som egner seg godt til de spesielle anledningene.
Tid: 60 minutter
Porsjoner: 1
Vanskelighetsgrad: Enkelt
Dette trenger du:
Kake:
- 200 gram sukker
- 250 gram siktet hvetemel
- 50 gram kakao
- 2 ts vaniljesukker
- 1 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 4 dl kefir
- 2 dl Flytende Melange
- 4 egg
- 2 ss Flytende Melange (til pensling)
Sjokoladekrem:
- 3 dl kremfløte
- 4 ss kakaopulver
- 350 gram melis
- 2 ss melk
Pynt:
- 10 moreller
- 30 gram rips
- 50 gram bringebær
- 100 gram jordbær
- 10 sjokoladehjerter
Slik gjør du:
Sjokoladekake:
- Varm opp ovnen til 175 grader.
- Bland sammen sukker, hvetemel, kakao, vaniljesukker, bakepulver og natron i en bolle.
- Tilsett kefir og Flytende Melange og rør det godt sammen.
- Visp inn ett og ett egg av gangen til du har en jevn og klumpfri røre.
- Dekk bunnen av en springform på 24 centimeter med bakepapir og pensle sidene med Flytende Melange.
- Hell røren over i formen og stek på midterste rille i ovnen i cirka 30 minutter.
- Avkjøl kaken i formen.
- Ta kaken ut av formen og del kaken i to kakedeler.
Tips!
Slik deler du kaken i to: Lag et snitt på 1 cm rundt kaken langs midten. Ta en dobbel sytråd eller en nøytral tanntråd og før den inn i snittet du har skjært. Dra tråden gjennom slik at du deler kaken jevnt med tråden. Du kan også servere kaken i en del om du heller ønsker det.
Sjokoladekrem:
- Pisk sammen fløte, kakaopulver, melis og melk i en kjøkkenmaskin til du har en glatt og luftig krem. Spe på med mer melk om sjokoladekremen er for tykk.
- Fordel sjokoladeglasur over den ene kakebunnen og legg den andre kakebunnen på topp.
- Fordel resten av sjokoladekremen over toppen og pynt med moreller, rips, bringebær, jordbær og sjokoladehjerter.
Sjokoladekake med appelsinsmak
Dette er en saftig og god sjokoladekake med en frisk smak av appelsin. Kaken er toppet med en enkel melisglasur og egner seg veldig godt som en kake til kaffen. Topp den gjerne med litt friske bær eller enda mer sjokolade om du ønsker å variere smaken litt.
Tid: 60 minutter
Porsjoner: 1
Vanskelighetsgrad: Enkelt
Dette trenger du:
Kake:
- 200 gram kokesjokolade
- 200 gram Melange
- 4 egg
- 200 gram sukker
- 150 gram hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1 appelsin
- 2 ss Flytende Melange (til pensling)
Hvit glasur:
- 100 gram Melange, romtemperert
- 5 ss melk
- 350 gram melis
- 2 ts vaniljesukker
Pynt:
- 50 gram kokesjokolade
- 50 gram sjokoladekuler
Slik gjør du:
Sjokoladekake:
- Varm opp ovnen til 175 grader.
- Varm opp en kjele som er fylt med ca. 1/3 vann. Kok opp vannet og senk varmen til lav.
- Finn en glass- eller aluminiumsbolle som kan ligge over kjelen. Pass på at vannet ikke koker under bollen.
- Del opp kokesjokoladen og ha den i bollen sammen med Melange til sjokoladeblandingen har smeltet. Ta bollen av varmen.
- Pisk egg og sukker til du har en luftig eggedosis, cirka 5 minutter.
- Bland sammen hvetemel og bakepulver i en bolle og sikt det inn i eggedosisen. Vend inn sjokoladeblandingen.
- Riv skallet på appelsinen med et fint rivjern og press saften. Tilsett dette i kakerøren.
- Dekk bunnen av en springform på 24 cm med bakepapir og pensle sidene med Flytende Melange.
- Hell røren over i formen og stek på midterste rille i ovnen i cirka 30 minutter.
- Avkjøl sjokoladekaken i formen mens du lager glasuren.
Hvit glasur:
- Pisk sammen Melange, melk, melis og vaniljesukker i en kjøkkenmaskin, til du har en glatt og luftig glasur.
- Fordel glasuren over kaken.
Pynt:
- Riv kokesjokolade og dryss over kaken sammen med sjokoladekuler.
En saftig mokkakake passer perfekt til kaffen. Dette er en smaksrik kake som får et nydelig følge av syrlige rips, mens marengstoppene gjør at den tar seg ekstra godt ut på kakebordet.
Tid: 60 minutter
Porsjoner: 1
Vanskelighetsgrad: Enkelt
Dette trenger du:
Kake:
- 250 gram siktet hvetemel
- 350 gram sukker
- 100 gram kakao
- 2 ts vaniljesukker
- 1 ts natron
- 3 dl Flytende Melange
- 2.5 dl melk
- 2 dl kaffe
- 4 egg
Sjokoladeglasur:
- 100 gram Melange, romtemperert
- 6 ss melk
- 4 ss kakaopulver
- 350 gram melis
Pynt:
- 30 gram rips
- 10 marengstopper
Slik gjør du:
Kake:
- Varm opp ovnen til 175 grader.
- Bland sammen hvetemel, sukker, kakao, vaniljesukker og natron i en bolle.
- Ha i Flytende Melange, melk og kaffe og visp ingrediensene godt sammen.
- Tilsett ett og ett egg av gangen og visp til du har en jevn og klumpfri røre.
- Dekk bunnen av en springform på 24 cm med bakepapir og pensle sidene med Flytende Melange.
- Hell røren over i formen og stek på midterste rille i ovnen i cirka 30 minutter.
- Avkjøl mokkakaken i formen mens du lager sjokoladeglasuren.
Sjokoladeglasur:
- Pisk sammen Melange, melk, kakaopulver og melis til du har en glatt og luftig glasur.
- Fordel sjokoladeglasuren over kaken.
- Pynt mokkakaken med rips og marengstopper.