Tallkake

Alt du trenger for å lykkes med en tallkake er en hjemmelaget sjablong, laget av papp, og litt knuste kjeks. Vil du pynte den ytterligere, kan du legge på bursdagsbarnets favorittleker eller kanskje litt kakekuler i sølv eller gull.

Tallkake

Dette trenger du:

Kake

Sjokoladeglasur

  • 100 gram Melange, romtemperert
  • 6 ss melk
  • 4 ss kakao
  • 2 ts vaniljesukker
  • 300 gram melis

Pynt

  • 200 gram oreo-kjeks
  • 2 ss Flytende Melange
  • 1 tallsjablong (kan f.eks. lages av en papptallerken)

Slik gjør du:

  1. Finn frem papp, for eksempel en papptallerken. Tegne opp tallet på pappen og skjær eller klipp det ut, slik at du har en tallsjablong.
  2. Pisk sammen Melange, melk, kakao, vaniljesukker og melis i en kjøkkenmaskin, til du har en glatt og luftig sjokoladeglasur.
  3. Fordel sjokoladeglasuren over kaken.
  4. Ha oreo-kjeksene i en pose og knus kjeksene ved å rulle over med en kjevle. Du kan også bruke en foodprosessor for å knuse kjeksene.
  5. Ha kjeksen over i en bolle og tilsett Flytende Melange, og rør godt sammen.
  6. Plasser tallsjablongen på toppen av kaken og fordel kjekssmulene utover kaken. Pass på at tallsjablongen ligger på samme sted hele veien.
  7. Fjern tallsjablongen og pynt med leker eller litt kakekuler.

Regnbuekake

Denne regnbuekaken kan enkelt tilpasses bursdagsbarnets favorittfarger. Lag den i myke pastellfarger ved å tilsette lite konditorfarge, eller lag større kontraster og en mer fargerik kake ved å tilsette mer konditorfarge i glasuren.

Regnbuekake

Dette trenger du:

Kake

Glasur

  • 100 gram Melange, romtemperert
  • 3 ss melk
  • 2 ts vaniljesukker
  • 300 gram melis
  • Rød, grønn og blå konditorfarge

Slik gjør du:

  1. Pisk sammen Melange, melk, vaniljesukker og melis i en kjøkkenmaskin, til du har en glatt og luftig krem.
  2. Fordel glasuren i tre ulike boller og tilsett ønsket mengde konditorfarge i hver. Hvor mye konditorfarge du behøver, varierer etter hvilket merke du bruker. Bland slik at du får fine pastellfarger. Ønsker du sterkere farger, tilsetter du mer konditorfarge.
  3. Fordel klatter av glasuren i de ulike fargene utover kaken og bre de lett over i bølger med en slikkepott eller en kniv, slik at de tre fargene går litt i hverandre.

Tips!

Pass på å ikke blande for mye, for da vil fargene forsvinne helt inn i hverandre.

Kakeslott

Et kakeslott eller et fort? Med denne fremgangsmåten kan du enkelt lage det som bursdagsbarnet liker best. Bruk kakestrøssel i jubilantens favorittfarger og sett eget preg på bursdagskaken.

Kakeslott

Dette trenger du:

Kake

Sjokoladeglasur

  • 100 gram Melange, romtemperert
  • 6 ss melk
  • 4 ss kakao
  • 2 ts vaniljesukker
  • 300 gram melis

Pynt

  • 4 iskjeks
  • 1 boks kakestrøssel
  • 14 marshmallows

Slik gjør du:

  1. Pisk sammen Melange, melk, kakao, vaniljesukker og melis i en kjøkkenmaskin, til du har en glatt og luftig sjokoladeglasur.
  2. Smør inn iskjeksene med sjokoladeglasur. Fordel resten av sjokoladeglasuren over kaken.
  3. Ha strøssel på en tallerken og rull iskjeksene i strøsselet.
  4. Plasser en iskjeks i hvert hjørne og fordel marshmallowsene mellom iskjeksene til det ser ut som et slott eller et fort.