Restepannekaker med brune bananer

Modne bananer er myke, søte og perfekte å bruke i pannekaker. Dette gir sødme til pannekakene, men er også et naturlig bindemiddel slik at du ikke behøver å bruke like mange egg som i vanlig pannekakerøre.

Porsjoner: 4
Tid: 30 min
Vanskelighetsnivå: Enkelt

 

Du trenger:

  • 2 egg
  • 6 dl melk
  • 4 ss Flytende Melange Original
  • 2 bananer, most
  • 4,5 dl siktet hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 0.5 ts salt
  • 2 ss Flytende Melange Original, til steking
  • Til servering: Bananer, bær og sjokolade

Slik gjør du:

  1. Pisk sammen egg i en stor bolle. Tilsett melk og Flytende Melange og rør godt.
  2. Mos bananene med gaffel og bland inn i eggeblandingen.
  3. Bland sammen siktet hvetemel, salt og bakepulver. Ha litt og litt av melblandingen i det fuktige og rør godt til en glatt røre.
  4. La pannekakerøren stå og svelle i romtemperatur i 15 minutter.
  5. Ha Flytende Melange i en stekepanne på middels høy temperatur.
  6. Bruk en skje og hell røre 3 steder i stekepannen, til 3 små pannekaker. Beregn ca. 1.5 – 2 ss røre per pannekake.
  7. Stek 1-2 minutter til pannekakene er gylne på undersiden og røren på toppen har begynt å stivne.
  8. Snu pannekakene med en stekespade og stek videre i ca. 1 minutt til pannekakene er gylne og gjennomstekt.
  9. Server pannekakene med bananskiver, bær og revet/høvlet sjokolade.

 

Gulrotpannekaker

Har du rester av gulrøtter i grønnsaksskuffen kan de enkelt brukes i pannekakene. Disse gulrøttene kan gjerne benyttes i pannekakerøren og serveres som en deilig lunsjrett eller til middag.

Porsjoner: 4
Tid: 40 min
Vanskelighetsnivå: Enkelt

 

Du trenger:

  • 2 dl gulrot, revet
  • 2 egg
  • 5 dl melk
  • 4 ss Flytende Melange Original
  • 4 dl siktet hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 0.5 ts salt
  • 2 ss Flytende Melange Original, til steking

 

Slik gjør du:

  1. Skrell og riv gulrøttene.
  2. Pisk egg sammen med melk og Flytende Melange i en stor bolle.
  3. Bland sammen mel, bakepulver og salt. Tilsett litt og litt i eggeblandingen og rør godt til en jevn og klumpfri pannekakerøre.
  4. Vend inn gulrøttene og la røren svelle i romtemperatur i 15 minutter.
  5. Varm opp Flytende Melange i en stekepanne på middels høy varme.
  6. Ha en liten med skje pannekakerøre tre steder i pannen og lag tre pannekaker. Beregn ca. 1.5 – 2 ss røre per pannekake.
  7. Stek i 1-2 minutter til pannekakene er gylne på undersiden og røren på toppen har begynt å stivne.
  8. Snu pannekakene og stek videre i ca 1 minutt, til pannekakene er gylne på begge sider.
  9. Server gulrotpannekakene med fersk spinat og revet gulrot, eller med din favoritt-topping.

 

Restepannekaker med rester av meieriprodukter

Pannekaker er også en fin måte å få bruke opp det du måtte ha av rester av melk, syrnet melk, fløte og rømme. Du kan også bruke flere av produktene samtidig og lage en porsjon ekte restevafler.

Porsjoner: 4
Tid: 40 min
Vanskelighetsnivå: Enkelt

Du trenger:

  • 5 dl siktet hvetemel
  • 1 ts salt
  • 4 dl melk
  • 3 ss Flytende Melange
  • 3.5 dl meierislanter som kulturmelk, kefir, rømme eller fløte
  • 3 stk egg
  • 1 ss Flytende Melange, til steking

 

Slik gjør du:

  1. Bland sammen mel og salt i en bolle. Tilsett melken og visp til du får en tykk, klumpfri røre.
  2. Bland Flytende Melange inn i pannekakerøren og spe på med resten av melkeproduktene. Bland godt sammen.
  3. Ha i ett egg av gangen, og rør om til røren blir jevn.
  4. La pannekakerøren svelle i ca. 30 min. Rør deretter godt om i bollen. Nå er den klar til steking.
  5. Varm opp Flytende Melange i en stekepanne på middels høy varme.
  6. Når fargen på Melange er gyllenbrun er pannen varm nok og klar for pannekakerøren.
  7. Hell røre i stekepannen, cirka 1 dl per pannekake. Løft og vend på pannen slik at røren fordeler seg og dekker stekepannen med et tynt lag.
  8. Stek til røren har stivnet på oversiden (1 til 2 minutter). Bruk en stekespade til å vende pannekaken og stek videre i cirka 1 minutt på andre siden til pannekaken er gjennomstekt og gyllen.
  9. Ha de ferdigstekte pannekakene i en ildfast form under et rent kjøkkenhåndkle slik at de holder seg varme mens du steker ferdig resten.

Relaterte oppskrifter