1. Bytt ut vannet

Du kan enkelt tilføre posekaken mer smak ved å tilsette annen væske enn vann. Appelsinjuice tilfører en frisk og søt smak på kaken, ananasjuice gir en tropisk smak og kaffe gir kaken en fyldig smak av mokka. Du kan også bytte ut vannet med rømme eller kefir for å få en mer fyldig og lett syrlig smak på kaken.

 

2. Tilsett dine favorittsøtsaker

Nesten alt du måtte ha i skapet av både søtt og salt, kan tilsettes i kake- eller muffinsrøren for å gi nye og spennende smakskombinasjoner. Prøv for eksempel å tilsette lakris, sjokolade, saltstenger, nøtter, karameller eller marshmallows i røren. Tilsett søtsakene når røren er klar og stek etter anvisning.

 

3. Tilsett frukt eller bær i røren

Både fersk og frossen frukt kan gi kaken og muffinsene en herlig smaksvariasjon. Most banan gjør baksten både saftig og fyldig, mens jordbær og bringebær gir en nydelig lett syrlig smak. Du kan også tilsette finrevet gulrot – dette gir både god smak og gjør baksten ekstra saftig. Tilsett frukt eller bær når røren er klar og stek etter anvisning.

4. Tilsett sitronskall i lys røre

1 ts revet sitronskall i lys kake- eller muffinsrøre balanserer de søte smakene i baksten og gir en ekstra god smaksopplevelse. Vil du ha sitronsmak på røren, kan du tilsette revet skall og saften fra en halv sitron.

 

5. Tilsett ekstra kakao i sjokoladekaken

Tilsett 1-2 ts kakaopulver i sjokoladekakerøren, så får du en enda rikere og dypere sjokoladesmak på kaken. Tilsett da gjerne 2-3 ts ekstra væske sånn at ikke kakerøren blir for tørr.

 

6. Tilsett nøtte- eller sjokoladepålegg

Tilsett 2 spiseskjeer sjokoladepålegg eller nøttepålegg i røren, som for eksempel peanøttsmør. Dette gir en fyldig og nøtteaktig smak på både kaken, brownien og muffinsene.

7. Tilsett varme kryddere

Varme kryddere gir nydelig smak til både lyse muffins, sjokoladekake og brownie. Tilsett en halv teskje kanel, kardemomme og en kvart teskje ingefær sammen med kakeposen, så får du en mer krydret og varm smak på kaken eller muffinsene.

 

8. Bak røren i alternative former

I stedet for springform eller langpanne, kan du steke kaken i en brødform eller en randform. Bruk en kakepinne for å sjekke om kaken er klar ettersom steketiden vil variere noe etter formen. Beregn 45-50 minutter til brødform og 40 minutter til randform. Du kan også steke kakerøren i vaffeljern og lage smakfulle og litt annerledes vafler.

 

9. Bruk alternativt strøssel

I stedet for vanlig strøssel, kan du toppe kaken med finhakket sjokolade, saltstenger, oreokjeks, karameller eller lakris.