Disse klassiske wienerbrødene er fylt med eplemos og vaniljekrem, og er den perfekte følgesvennen til enhver kaffekopp. Å lage wienerbrød krever litt tid og tålmodighet, men er enklere å lage enn mange tror, og er definitivt verdt innsatsen de krever. Oppskriften gir cirka 20 wienerbrød.

Ingredienser

1 porsjon

Wienerdeig

500 gram siktet hvetemel
3 ss sukker
1 pose tørrgjær
3 dl melk
1 stk egg (i deigen)
500 gram Melange
1 stk egg (til pensling)

Fyll

1 pk vaniljekrem
350 gram eplemos

Melisglasur

3 dl melis
2 ss vann

Produkter i oppskriften

Melange 500 gram
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Slik gjør du

Hva synes du om oppskriften?

Kommentarer

  • millie_sawayn

    Hvor lenge kan deigen ligge i fryseren?

    • rosalee

      Hei Thomas! Hvis du ønsker å fryse denne deigen kan den ligge i frysen i circa 1 måned. Lykke til! 🙂

  • moshe

    Hei! 🙂 kan denne deigen lages dagen i forveien,- evt. Fryses? 🙂

    • conor

      Hei Harriet, og takk for spørsmål! Deigen kan gjerne lages dagen før og oppbevares i kjøleskapet. Håper de faller i smak 🙂