Veganske og melkefrie hveteboller
Hveteboller kan enkelt gjøres både veganske og melkefrie. I denne oppskriften har vi brukt havremelk og Flytende Melange Melkefri og vegansk, og resultatet blir gode og saftige veganske boller uten melk. Oppskriften gir cirka 15 veganske boller.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Varm havremelken til den er fingervarm (ca. 37°C).
2. Ha mesteparten av melet, sukker, gjær, kardemomme, melken og Flytende Melange Melkefri og Vegansk i en bakebolle.
3. Elt deigen i kjøkkenmaskin med eltekrok på lav hastighet (trinn 2 av 10) til den slipper bakebollen. Dersom deigen er for fuktig tilsettes mer mel. Dersom deigen er for fuktig tilsettes mer mel. Bruk minst mulig mel for å få et saftig sluttresultat. Når deigen slipper bollen, økes hastigheten på eltingen. La deigen elte i minimum 10 minutter, gjerne lenger.
4. Dekk bakebollen med plastfolie eller et fuktig kjøkkenhåndkle og sett til heving på et lunt sted i ca. 1 time eller til deigen har fått dobbel størrelse.
5. Ha deigen ut på et melet bord. Del deigen i ca. 15 emner og rull til boller. Plasser dem på en stekeplate med bakepapir.
6. La bollene etterheve under et rent klede i ca. 1 time eller til dobbel størrelse.
7. Forvarm ovnen til 200°C.
8. Pensle bollene med Flytende Melange Melkefri og Vegansk før steking.
9. Stek bollene midt i ovnen på 200°C i cirka 12 minutter, til de har en fin og gyllen farge.
10. La bollene avkjøle på en rist. For å bevare saftigheten kan de avkjøle under et klede.
Kommentarer