Vaniljekake i langpanne
Denne enkle og supersaftige langpannekaken har en nydelig smak av vanilje som alle kan like. I tillegg er den lett å lage. Den er derfor perfekt å ta med til avslutninger, bursdagsfester eller andre store sammenkomster. Ønsker du å gi kaken litt ekstra smak kan du tilsette bær, kaffe, sjokolade eller lakrispulver i glasuren. Kaken er også fin å fryse ned i mindre porsjoner.
Ingredienser
Kake
Smørkrem
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Kake
1. Forvarm ovnen til 180 grader og kle en liten langpanne på cirka 25×35 centimeter med bakepapir. Gnir du litt Flytende Melange i formen først vil papiret ligge stødigere.
2. Pisk sukker og egg sammen i cirka 5 minutter til du har en tykk og luftig eggedosis.
3. Tilsett Flytende Melange og pisk godt sammen.
4. Sikt sammen hvetemel, bakepulver, natron, vaniljesukker og salt i en bolle. Rør sammen melk og vaniljeyoghurt i en annen bolle.
5. Rør det tørre og det våte inn i eggeblandingen om hverandre, litt etter litt. Begynn og slutt med melblandingen.
6. Hell kakerøren over i langpannen og stek på rist midt i ovnen i 35-40 minutter. Sjekk med en kakepinne når steketiden nærmer meg slutten, sitter det røre igjen på pinnen må kaken steke litt til.
7. La vaniljekaken avkjøles helt i formen før den pyntes med smørkrem.
Kan man kutte ut vaniljeyoghurt fordi vi har ikke noe yoghurt hjemme vis ikke må jeg dra på butikken
Hei Vilde! Det har vi ikke prøvd selv, men det skulle ikke være noe i veien for å kutte ut yoghurten, eller for eksempel bruke melk istedenfor yoghurt. Gi oss gjerne tilbakemelding på resultatet, og lykke til! 🙂
Hei. Hva kan jeg erstatte vanilje yoghurt med? Har ikke noe vanilje yoghurt.
Hei Jenny! Du kan gjerne erstatte vaniljeyoghurten med annen type yoghurt, for eksempel naturell. Lykke til! 🙂
Kommer kaken til å bli tørr om den står i kjøleskapet med krem på i noen timer? Smaker det fortsatt godt? Endrer den konsistens?
Hei Jenny! Det går helt fint å sette kaken i kjøleskap noen timer uten at den blir tørr hvis du husker å ta den ut av kjøleskapet minst en halvtime, og gjerne en time før den skal spises. Lykke til! 🙂
Denne blir sikkert god med litt kanel og epler oppi. Må testes 😋😅
Det høres veldig godt ut, Connie! Si fra om du tester den varianten – vi vil gjerne høre hvordan det går 😊 God bakelyst!
Prøver denne i dag men kan mann bruke vanlig melansje og smelte det i vannbad
Hei May! Nå er du kanskje allerede ferdig med å bake, men ja, du kan fint bruke smeltet Melange i denne oppskriften. Håper kaken faller i smak 😊
Jeg prøver denne i dag ,men jeg brukte 28 springform . Steketiden var 30-35 min i min ovn .
Skal ha den med på søndagstur . Gleder meg til å smake på den.
Det er ikke noe i veien for å lage denne i en stor springform slik som du har gjort her, og det er også supert at du tilpasser steketiden til din egen ovn. Det varierer veldig fra ovn til ovn.
Håper kaken ble tatt godt imot på turen 😋
Er dette oppskrift til den store langpanna som hører til i stekeovnen.
Hei Synøve!
Vi har brukt en liten langpanne på ca 25×35 cm til denne oppskrften. Hvis langpannen som hører til stekeovnen har høye kanter (minst 5 cm) kan du bruke den men da bør du nok doble oppskriften. Lykke til med bakingen 😊
Hvor mange stk blir det?
Hei Sara!
Det kommer litt an på hvor store eller små stykker du ønsker, men til en liten langpanne på ca 25×35 cm vil du fint kunne få 16 gode kakestykker.
Kos deg med kakebakingen 😊
Jeg har ikke så masse melis så det blei sån 150 gram vil krem smake det samme
Hei Sami!
Du er kanskje ferdig med kaken allerede, så håper du fant ut av det.
Smaksmessig vil det nok ikke gjøre noe om du bruker mindre melis, men det kan påvirke konsistensen. Med såpass mye mindre melis ville jeg nok nedjustert litt på de andre ingrediensene også for å få et best mulig resultat.
God bakelyst 😊
veldig nam
Så hyggelig å høre at oppskriften falt i smak, Thilde 😊 Kos deg med vaniljekaken!
Den er så god
Så gøy at kaken falt i smak, Linnea 😊
Den er kjempe god!
Tusen takk for hyggelig tilbakemelding, Nora! ☺️
Går det an å bytte ut vanilje yoghurt med vanilje kesam?
Hei! Det har vi ikke prøvd selv, men jeg går ut fra at det skal gå veldig bra! Gi oss gjerne tilbakemelding på resultatet, og lykke til!
Denne er kjenpegooooood!
Så gøy at kaken har falt i smak, Ida 🤩
Har ikke flytende Melange er det samme mengde
Ja, du kan bruke 150 gram smeltet Melange i stedet for Melange Flytende.
Hei !
Blir kaken nesten like god om man bruker glutenfri mel /lys mel til den ?
Det vil jeg gjerne vite også
Vi har ikke testet oppskriften med glutenfritt mel, men siden det har andre bakeegenskaper enn vanlig hvetemel vil det naturligvis påvirke resultatet. Anbefaler at dere prøver dere frem med forskjellige meltyper.
Lykke til med bakingen 😊
Kaken var akkurat som den var bildet av på bildet! Men vi hadde ikke vaniljeyoghurt så vi tok ikke med det, men den ble fortsatt dritgod! Jeg anbefaler denne virkelig!👍
Hei, Celine, og takk for super tilbakemelding! Godt å høre at den falt i smak, selv uten vanilje yoghurten 🙂 Erstattet dere den med annen ingrediens?
Hvor mange porsjoner ganger jeg opp med, i oppskriften, for å få til en ca 40×30 langpanne??
Blir en fryktelig svær porsjon og xxx antall egg, dl sukker mm??
Hei Wenche, her ville jeg lagt til ca halvparten – altså fra 300 til 450 g sukker, 4 egg til 6 egg osv. Håper det var til hjelp 🙂
Hei eg har kun 2 egg kan det går bra
Det kan bli litt lite til en langpanne. Anbefaler deg heller å halvere oppskriften og steke den i en kakeform på 22/24 cm i diameter. Lykke til med bakingen 😊
Kake hevet ikke, men den var gala god. Byttet ut yoghurt med jordbæryoghurt
å jordbær på toppen. Mmm
Hei Tommy, glad du likte den! Men rart den ikke hevet noe. Kan du ha glemt bakepulver, eller vært litt beskjeden med mengden? Jordbæryoghurt og jordbær på topp høres forresten supergodt ut 😋
Kaken var høy og fin da den var ferdig. Satte den på rist til avkjøling å den bare seeg sammen. Vi er 2 forskjellige som har opplevd det. Nå er kaka knapt 1 cm høy. Brukte langpanne mål etter oppskrift.
Hei Kjersti! Det var leit å høre at kaken falt sammen. Det er vanskelig å vite hva som kan ha gått galt her, men i tillegg til å bruke både natron og bakepulver er det viktig at egg og sukker piskes til luftig eggedosis. Om kaken er for lite stekt kan det også føre til at den faller sammen. Steketid kan variere litt fra ovn til ovn, så sjekk gjerne med en kakepinne mot slutten for å være sikker på at den er godt nok stekt.
kaken var noe for søt synes jeg,,,,høy og fin i ovnen men seg sammen når jeg tok den ut,,,,,fulgte oppskriften til pungt å prikke,,,,