Denne enkle og supersaftige langpannekaken har en nydelig smak av vanilje som alle kan like. I tillegg er den lett å lage. Den er derfor perfekt å ta med til avslutninger, bursdagsfester eller andre store sammenkomster. Ønsker du å gi kaken litt ekstra smak kan du tilsette bær, kaffe, sjokolade eller lakrispulver i glasuren. Kaken er også fin å fryse ned i mindre porsjoner.

Ingredienser

1 porsjon

Kake

300 gram sukker
4 stk egg
150 gram Flytende Melange
300 gram hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts natron
2 ts vaniljesukker
0.25 ts salt
1.5 dl melk
150 gram vaniljeyoghurt

Smørkrem

150 gram Melange
4 ss melk
250 gram melis
2 ts vaniljesukker

Produkter i oppskriften

Melange 500 gram
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer
Flytende Melange Original
Flytende Melange
Her får du Melanges gode stekeegenskaper og oljens flytende konsistens i en praktisk flaske som g… Les mer

Kommentarer

  • jonatan

    Kan man kutte ut vaniljeyoghurt fordi vi har ikke noe yoghurt hjemme vis ikke må jeg dra på butikken

    • jace.rogahn

      Hei Vilde! Det har vi ikke prøvd selv, men det skulle ikke være noe i veien for å kutte ut yoghurten, eller for eksempel bruke melk istedenfor yoghurt. Gi oss gjerne tilbakemelding på resultatet, og lykke til! 🙂

  • alexis

    Hei. Hva kan jeg erstatte vanilje yoghurt med? Har ikke noe vanilje yoghurt.

    • clemens

      Hei Jenny! Du kan gjerne erstatte vaniljeyoghurten med annen type yoghurt, for eksempel naturell. Lykke til! 🙂

  • axel

    Kommer kaken til å bli tørr om den står i kjøleskapet med krem på i noen timer? Smaker det fortsatt godt? Endrer den konsistens?

    • tomasa

      Hei Jenny! Det går helt fint å sette kaken i kjøleskap noen timer uten at den blir tørr hvis du husker å ta den ut av kjøleskapet minst en halvtime, og gjerne en time før den skal spises. Lykke til! 🙂

  • thea

    Denne blir sikkert god med litt kanel og epler oppi. Må testes 😋😅

    • gregoria

      Det høres veldig godt ut, Connie! Si fra om du tester den varianten – vi vil gjerne høre hvordan det går 😊 God bakelyst!

  • filomena

    Prøver denne i dag men kan mann bruke vanlig melansje og smelte det i vannbad

    • maiya_macgyver

      Hei May! Nå er du kanskje allerede ferdig med å bake, men ja, du kan fint bruke smeltet Melange i denne oppskriften. Håper kaken faller i smak 😊

  • heather

    Jeg prøver denne i dag ,men jeg brukte 28 springform . Steketiden var 30-35 min i min ovn .
    Skal ha den med på søndagstur . Gleder meg til å smake på den.

    • asha_huel

      Det er ikke noe i veien for å lage denne i en stor springform slik som du har gjort her, og det er også supert at du tilpasser steketiden til din egen ovn. Det varierer veldig fra ovn til ovn.

      Håper kaken ble tatt godt imot på turen 😋

  • muriel_daugherty

    Er dette oppskrift til den store langpanna som hører til i stekeovnen.

    • rollin

      Hei Synøve!
      Vi har brukt en liten langpanne på ca 25×35 cm til denne oppskrften. Hvis langpannen som hører til stekeovnen har høye kanter (minst 5 cm) kan du bruke den men da bør du nok doble oppskriften. Lykke til med bakingen 😊

  • zakary.koss

    Hvor mange stk blir det?

    • timmy

      Hei Sara!
      Det kommer litt an på hvor store eller små stykker du ønsker, men til en liten langpanne på ca 25×35 cm vil du fint kunne få 16 gode kakestykker.
      Kos deg med kakebakingen 😊

      • tiffany.thompson

        Jeg har ikke så masse melis så det blei sån 150 gram vil krem smake det samme

        • nathaniel.hermiston

          Hei Sami!
          Du er kanskje ferdig med kaken allerede, så håper du fant ut av det.

          Smaksmessig vil det nok ikke gjøre noe om du bruker mindre melis, men det kan påvirke konsistensen. Med såpass mye mindre melis ville jeg nok nedjustert litt på de andre ingrediensene også for å få et best mulig resultat.

          God bakelyst 😊

  • fritz_bechtelar

    veldig nam

    • grayson

      Så hyggelig å høre at oppskriften falt i smak, Thilde 😊 Kos deg med vaniljekaken!

  • elissa_hamill

    Den er så god

    • harley

      Så gøy at kaken falt i smak, Linnea 😊

  • destiny.bashirian

    Den er kjempe god!

    • nichole

      Tusen takk for hyggelig tilbakemelding, Nora! ☺️

  • nikolas_wehner

    Går det an å bytte ut vanilje yoghurt med vanilje kesam?

    • brendon_harris

      Hei! Det har vi ikke prøvd selv, men jeg går ut fra at det skal gå veldig bra! Gi oss gjerne tilbakemelding på resultatet, og lykke til!

      • arnoldo.wiza

        Denne er kjenpegooooood!

        • herbert

          Så gøy at kaken har falt i smak, Ida 🤩

  • neva_cruickshank

    Har ikke flytende Melange er det samme mengde

    • tremaine

      Ja, du kan bruke 150 gram smeltet Melange i stedet for Melange Flytende.

  • marianne

    Hei !
    Blir kaken nesten like god om man bruker glutenfri mel /lys mel til den ?

    • norene.kutch

      Det vil jeg gjerne vite også

      • oleta

        Vi har ikke testet oppskriften med glutenfritt mel, men siden det har andre bakeegenskaper enn vanlig hvetemel vil det naturligvis påvirke resultatet. Anbefaler at dere prøver dere frem med forskjellige meltyper.

        Lykke til med bakingen 😊

  • clinton

    Kaken var akkurat som den var bildet av på bildet! Men vi hadde ikke vaniljeyoghurt så vi tok ikke med det, men den ble fortsatt dritgod! Jeg anbefaler denne virkelig!👍

    • rosendo

      Hei, Celine, og takk for super tilbakemelding! Godt å høre at den falt i smak, selv uten vanilje yoghurten 🙂 Erstattet dere den med annen ingrediens?

  • robb.jerde

    Hvor mange porsjoner ganger jeg opp med, i oppskriften, for å få til en ca 40×30 langpanne??
    Blir en fryktelig svær porsjon og xxx antall egg, dl sukker mm??

    • daniela

      Hei Wenche, her ville jeg lagt til ca halvparten – altså fra 300 til 450 g sukker, 4 egg til 6 egg osv. Håper det var til hjelp 🙂

      • odessa.sanford

        Hei eg har kun 2 egg kan det går bra

        • onie

          Det kan bli litt lite til en langpanne. Anbefaler deg heller å halvere oppskriften og steke den i en kakeform på 22/24 cm i diameter. Lykke til med bakingen 😊

  • jamison

    Kake hevet ikke, men den var gala god. Byttet ut yoghurt med jordbæryoghurt
    å jordbær på toppen. Mmm

    • angeline.hahn

      Hei Tommy, glad du likte den! Men rart den ikke hevet noe. Kan du ha glemt bakepulver, eller vært litt beskjeden med mengden? Jordbæryoghurt og jordbær på topp høres forresten supergodt ut 😋

  • alden.kunze

    Kaken var høy og fin da den var ferdig. Satte den på rist til avkjøling å den bare seeg sammen. Vi er 2 forskjellige som har opplevd det. Nå er kaka knapt 1 cm høy. Brukte langpanne mål etter oppskrift.

    • hubert.bernhard

      Hei Kjersti! Det var leit å høre at kaken falt sammen. Det er vanskelig å vite hva som kan ha gått galt her, men i tillegg til å bruke både natron og bakepulver er det viktig at egg og sukker piskes til luftig eggedosis. Om kaken er for lite stekt kan det også føre til at den faller sammen. Steketid kan variere litt fra ovn til ovn, så sjekk gjerne med en kakepinne mot slutten for å være sikker på at den er godt nok stekt.

      • maximus_okuneva

        kaken var noe for søt synes jeg,,,,høy og fin i ovnen men seg sammen når jeg tok den ut,,,,,fulgte oppskriften til pungt å prikke,,,,