Vafler uten egg blir både knasende sprø og nydelige på smak. Her har vi på en enkel måte erstattet egg med kaldt vann. Server vaflene med rømme, syltetøy, bær eller brunost. Oppskriften gir 8 store plater.

Kommentarer

  • nicole_kling

    Hi, can you replace the milk with water? Sorry don’t speak Norwegian, but I can translate it in Google. Thanks

    • sally.ondricka

      Hello Arla! You can try it, but we wouldn´t recommend to use water instead of milk in this receipe. The taste will be very different. 🙂

  • anabel.kihn

    Hei, kan dere ordne slik at det er mulig å doble oppskriften på nettsiden?

    • kelli_douglas

      Hei Håkon! Hvis du trykker på plusstegnet som står ved siden av «antall porsjoner» helt til høyre så endrer ingrediensene seg tilsvarende det antall porsjoner du ønsker. Håper det var svar på det du lurte på. Lykke til! 🙂

      • torey

        Ja, men stopper på 15. Oppskriften er laget til 8 så skulle ha justert opp til 16.

        • merlin.kessler

          Hei igjen Håkon. Hvis du legger til en porsjon får du disse målene til 16 porsjoner. Lykke til! 🙂

          3 dl Flytende Melange
          5 dl melk
          5 dl kaldt vann
          2 dl sukker
          4 ts bakepulver
          2 ts vaniljesukker
          550 gram siktet hvetemel

          • leta

            Well done. Kom frem til det samme selv. Ikke noe problem å regne ut selvsagt i hode, men for et barn som skal doble oppskriften hadde det vært fint om det hadde vært teknisk mulig å sette antallet til 16 slik at oppskriften hadde doblet seg.

          • aliya_swaniawski

            Hei! Takk skal du ha, jeg tar med innspillet videre! 🙂

  • maryam

    Kan man bruke mandelmelk istedenfor vanlig melk?

    • buck

      Hei Sandra! Ja, det kan du! Lykke til1 🙂

  • noel.mclaughlin

    Ingrediensene er fine for vaffelrøren

    • consuelo

      Så bra du er fornøyd, Åse! Håper vaflene smaker 😊

  • tiara

    Jeg skulle lage dette, jeg smeltet margarin i stedet. Når jeg blander inn sukker og det så fester sukker seg med smør å klumper seg opp uten å blande seg med melk og vannet. Kan dette vøre fordi jeg brukte natron istede for bakepulver?

    • opal

      Hei Alina! For det aller beste resultatet anbefaler vi selvsagt å bruke de ingrediensene vi har foreslått, men her høres ut som at smeltet Melange har begynt å stivne når det kommer sammen med de andre ingrediensene. Melange i folie har andre egenskaper enn Flytende Melange og derfor burde det blitt rørt inn til slutt. Vi har ikke testet denne oppskriften med natron, så det kan også spille inn på resultatet. Vil du prøve igjen er det kanskje lurt å kjøpe inn bakepulver og endre litt på rekkefølgen dersom du ikke har Flytende Melange. Lykke til 😊

    • samantha

      Funka greit for familien.

      • charlie_kutch

        Det var hyggelig å høre, Fredrik 😊

  • elza_marks

    Kjempe gode vafler! 🤩

    • audra

      Hei Amalie! Så hyggelig at vaflene falt i smak, takk for tilbakemeldingen! 🙂

  • adela.marvin

    1 dL sukker??? Er det riktig måleenhet?

    • raquel.crona

      Ja, det stemmer med 1 dl sukker. Det blir søte og gode vafler. Du kan fint redusere sukkermengden dersom du foretrekker mindre søte vafler. Lykke til 😊

  • norbert

    Hei igjen😊 jeg og vennen min ville lage vaffel men vi har ikke flytende malange. Går det Ann og erstatte den med smeltet margarin?

    • hillary.block

      Hei Alida! Det går selvsagt fint. Lykke til med vaflene 🙂

  • norene.koepp

    Hei jeg bare lurte på hva en porsjon betyr. På matprat.no betyr 1 porsjon 10 vaffler men det er sikkert ikke det samme.

    • madalyn

      Hei, Alida! I denne oppskriften så betyr 1 porsjon 1 vaffelplate. Det kommer selvsagt an på størrelsen på vaffeljernet ditt og hvor mye røre du bruker per vaffel.

  • torey

    En god vaffel oppskrift!!🧇🤩

    • vladimir_bosco

      Tusen takk for hyggelig tilbakemelding, Solveig 😊

  • katelynn

    Dette er en godt vaffel ingrediens

    • nikolas

      Hei, og takk for hyggelig tilbakemelding 🙂

  • vallie_harvey

    Første gang vi forsøkte å lage vafler uten egg, ettersom vi var fri for egg. Samboer var meget skeptisk, men sa det var en ny favoritt da vi var ferdige å spise. Spørs om det blir vafler uten egg heretter👍🏻

    • alison

      Hei Isabell, og tusen takk for super tilbakemelding! Gøy når ting funker, selv uten de tradisjonelle ingrediensene 🙂

  • kian

    Skal prøve denne til min svigerdatter som ikke tåler egg ,melk eller mel.
    Så prøver alt glutenfritt og laktosefri

    • kelli

      Hei Aud, da håper jeg den faller i smak! Ville dog bare vært obs på å redusere mengden glutenfritt mel noe, ifht det som står i oppskriften her. Bruker man samme mengden, kan vaflene bli litt tunge og kompakte. Lykke til 🙂

  • malvina

    Er en porsjon et vaffeljern liksom?

    • fern

      Hei Elisabet, her regnes en plate som en porsjon. Derfor har vi lagt inn 8 porsjoner over ingredienslisten til høyre. Bare juster den etter ønsket mengde 🙂

  • albin

    Kan man bruke kefir isteden for melk?

    • perry.tillman

      Hei Maria, vet det er mange som liker det godt. Mulig du må ha litt mer vann for å sikre en flytende nok røre. Prøv deg frem, så blir det nok supergodt 🙂

  • pearl_upton

    Kan man bruke sukrin i stedet for sukker?

    • alvis_weissnat

      Hei Keilin,

      Det kan du gjøre, men vil anbefale å kutte litt ned på mengden med sukrin, da dette ofte smaker søtere enn sukker 🙂

  • eulah.fay

    Jeg har lagd disse vaflene to ganger nå for jeg er alltid tom for egg når jeg vil ha vafler😂 men disse vaflene er faktisk en av de beste jeg har smakt! Anbefales sterkt❤️

    • dangelo.schumm

      Hei Tracy! Så hyggelig å høre at du elsker vafler like mye som oss! 😄

  • annetta_turcotte

    Ny favoritt 🤩

    • daren.hickle

      Hei Victoria! Så hyggelig å høre 🙂

  • rachael.lemke

    Veldig dårlige vaffler

    • garett

      Hei Louise. Det var synd å høre at de ikke stod til forventningene. Ønsker deg en fin dag!