Når du lager vafler med kulturmelk kan du kan fint droppe både bakepulver, natron og egg fordi kulturmelken fungerer som hevemiddel i seg selv. Kulturmelk gir også vaflene en fin, syrlig smak som gjør at de egner seg godt med søt topping. Prøv for eksempel pisket krem og kirsebærsyltetøy. Oppskriften gir cirka 14 vafler.

Kommentarer

  • blanche.senger

    Kan denne røra fryses? Har kulturmelk jeg må få brukt opp, men har ikke tid til å steke vafler.

    • giles_mitchell

      Hei Monika! Ja, vaffelrøren kan fint fryses. Lykke til!

  • presley_okeefe

    Oppskrift med berre dl-mål?
    Har ikkje kjøkkenvekt…

    • melyssa

      Beklager sent svar, Ole Jonny! Håper du har fått laget vaflene likevel 😅
      4 stk egg
      1,5 dl sukker
      10 dl skummet kulturmelk
      1 dl Flytende Melange
      6 dl siktet hvetemel
      2 dl sammalt hvetemel
      1 ts vaniljesukker

      På sikt kan det være lurt å ønske seg en kjøkkenvekt etterhvert. Det er et godt verktøy å ha på kjøkkenet, uansett hva man skal lage 👍
      Lykke til 😊

  • gaetano

    Det står en kan droppe egg og slikt, er det bare å ta det ut av oppskriften, men ellers samme fremgangsmåte?

    • dahlia_kassulke

      Hei Pernille, du kan fint droppe egg, bakepulver og natron, uten å justere andre ingredienser eller fremgangsmåten. Konsistensen vil bli litt annerledes, men for de som har eggallergi er det et godt alternativ. Man kan også redusere eggemenden med halvparten uten problemer for en litt lettere vaffel 🙂 Lykke til!

  • michale.torphy

    kardemomme???

    • scarlett

      Hei Vigdis, mange sverger til kardemomme i vafler, ja! Om du er glad i det, anbefaler jeg absolutt å legge til en ts kardemomme her 🙂 Håper det smaker!