Tyske skiver
Tyske skiver er en tradisjonsrik julekake som er rask og enkel å lage. Mange norske julekaker og juletradisjoner stammer fra Tyskland, deriblant skikken med juletre. Da er det heller ikke så overraskende at vi også har en julekake som heter tyske skiver. Denne enkle oppskriften gir cirka 25 tyske skiver.
Slik gjør du
1. Smuldre 250 gram Melange med melet i en bakebolle. La gjerne Melangen stå litt i romtemperatur før smuldringen, da blir den mykerere og er enklere å jobbe med.
2. Bland inn sukkeret og eggeplommene. Opplever du at det blir vanskelig å samle deigen kan du røre inn en eggeplomme ekstra.
3. Bland inn hakkede mandler og bakepulver.
4. Ta den samlede deigen ut av bollen og rull til ruller som er cirka 4 centimeter i diameter. Legg rullene til avkjøling, gjerne over natten.
5. Etter avkjøling skjæres rullene i skiver som er cirka 0,5 centimeter tykke. Bruk en skarp kniv til å dele med. Legg skivene på en stekeplate og stek dem på 170°C i 12-15 min. Steketiden avhenger av tykkelsen på skivene.
Tips!
Stek gjerne en prøvekake for å tilpasse tykkelsen på deigen og steketiden.
Tips!
Lyst på mer julebakst? Her finner du over 80 oppskrifter på klassikere og nye julekaker som gir deg smaken av jul.
Kommentarer