Tysk smørkrem
En særdeles luftig og fyldig smørkrem som egner seg godt til å pynte muffins. Denne kremen egner seg ikke så godt for varme dager ettersom den vil smelte. Oppskriften holder til ca. 12 muffins eller 1 langpannekake.
Slik gjør du
1. Bland sammen melk og halvparten av sukkeret i en middels stor kjele.
2. Ha kjelen på en plate på middels lav varme og rør rundt til sukkeret er oppløst. Skru opp varmen til middels høy og ta kjelen av varmen så fort du ser bobler.
3. Bland sammen resten av sukkeret, eggeplommer og maizena i en bolle. Hell den varme melkeblandingen i en tynn stråle over i bollen mens du visper kraftig hele tiden.
4. Ha blandingen tilbake i kjelen og varm opp på lav varme til det begynner å tykne. Pass på at det ikke koker, for da vil den skille seg.
5. Ta kjelen av varmen og ha blandingen over i en bolle. Legg plastfolie over eggeblandingen slik at plastfolien ligger på overflaten av eggeblandingen og la den avkjøle helt til romtemperatur.
6. Pisk Melange i en bolle med kjøkkenmaskin i 2 minutter. Tilsett eggeblandingen, 1 spiseskje av gangen. Tilsett til slutt vaniljesukker og salt.
Det står på slutten «Tilsett til slutt vaniljesukker og salt.» Men det står ikke noe i ingrediensene om salt!
Jo. 0,25 gr.
Så flott at du oppdaget feilen. Det er nå rettet opp og satt inn 0,25 ts salt. Du kan også bruke mindre eller sløyfe det hvis du ønsker det.
Må man bruke helmelk
Beklager sent svar, Mia! Det blir nok aller best resultat med helmelk.