Tropisk aroma
Tropisk aroma er en klassiker på norske kakebord. Med krydret kakebunn og masse deilig glasur er det ikke rart at denne sjokoladekaken aldri går av moten. Navnet «tropisk aroma» kommer av kryddersmaken, fra en tid da krydder som kanel og muskatnøtt ble ansett som noe eksotisk. Det enkle, men dekorative gaffelmønsteret gjør kaken enkel å pynte. Om du har tid til å la kaken stå i kjøleskapet et par dager, så blir den enda mer saftig.
Slik gjør du
Kakebunn
1. Forvarm ovnen til 180 grader. Fest bakepapir i bunnen på en kakeform som er 22 til 24 stor i diameter. Smør sidene med et tynt lag Melange Flytende.
2. Pisk sammen romtemperert Melange og sukker til en lys og luftig blanding.
3. Tilsett et og et egg og rør godt mellom hver gang slik at alt er godt blandet.
4. Sikt sammen hvetemel, bakepulver, revet muskatnøtt og malt kanel.
5. Bland det tørre og melken vekselsvis inn i kakerøren. Ikke rør for mye, da kan kaken bli kompakt og få en seig i konsistens.
6. Del kakerøren i to. Sikt kakaopulveret inn i den ene delen og bland godt sammen.
7. Hell den lyse kakerøren i kakeformen. Fyll deretter på med den mørke kakerøren og dra en skje eller gaffel gjennom røren for å lage marmoreffekt.
8. Stek kakebunnen midt i ovnen i cirka 45 til 50 minutter. Sjekk med en kakepinne om kaken er ferdig stekt. Er pinnen ren når den kommer ut, er kaken klar.
9. La kakebunnen avkjøles helt på rist før den løsnes fra kakeformen.
Kaffe- og sjokoladekrem
1. Pisk sammen romtemperert Melange, siktet melis, kakao og vaniljesukker.
2. Rør inn en og en spiseskje avkjølt kaffe til en myk og smidig krem.
3. Del den avkjølte kakebunnen i to lag. Dynk begge snittflatene med kaffe.
4. Smør et tynt lag kaffe- og sjokoladekrem utover snittflaten til den ene kakebunnen og plasser deretter den andre bunnen oppå, med snittflaten opp.
5. Smør resten av kremen på toppen og sidene av kaken, og bruk en gaffel til å lage et enkelt mønster i glasuren.
Jeg bruker noen dråper romessens i kremen. Kan anbefales
Takk for tipset, Kenneth, det høres nydelig ut! 🙂
Hei. Eg bruker ein knivsodd salt i bunnen. Har også funnet ut at kaka smaker spesielt godt etter 2 dager i kjøleskapet. Då får kryddersmaken satt seg ekstra godt kaka.
Hei Rita! Takk for tips, dette skal prøves! God påske til deg! 🙂
Hei,
det står kaken kan settes i kjøleskap for å bli ekstra saftig. Er det med eller uten glasur?
Med. Lag kaken dagen før, og ha den i kjøleskap over natta. Denne kaken er uendelig mye bedre kald! 🙂
Jeg mente selvfølgelig kjøttet av en appelsin i sjokoladekremen altså istedet for appelsinskall
Så spennende! Hvordan blir konsistensen på kremen med den ekstra væsken?
Jeg laget den mye før,men hadde da revet appelsinskall i kremen,da ble den litt friskere.Det kan dere jo prøve en gang
Takk for tipset, Anne Kristin! Det høres veldig godt ut og skal absolutt prøves 😊
Hei. I min oppskrift er det 1 ts salt i også. Jeg lager den ganske mye og elsker kaka.❤️
Hei, Heidi! Så gøy å høre at du også er glad i denne klassikeren ❤️ Salt er en smaksforsterker som kan passe veldig godt i søte kaker, men om man vil redusere salt i kosten blir kakene heldigvis ikke noe mindre gode om de ikke inneholder salt 😊
Kjempegod kake som elskes av både store og små i min familie. Klem fra meg, som mormor, bestemor og Klara🥰
Hei Torunn, så hyggelig å høre at den falt i smak både hos små og store 🙂
Kan den fryses?
Hei, Heidi! Denne kaken kan fint fryses til senere anledninger 😊
Det står melk i oppskrifra, men hvor skal den?
Står den skal inn med det tørre😅
God kake fin oppskrift alt stemte