Tropisk aroma er en klassiker på norske kakebord. Med krydret kakebunn og masse deilig glasur er det ikke rart at denne sjokoladekaken aldri går av moten. Navnet «tropisk aroma» kommer av kryddersmaken, fra en tid da krydder som kanel og muskatnøtt ble ansett som noe eksotisk. Det enkle, men dekorative gaffelmønsteret gjør kaken enkel å pynte. Om du har tid til å la kaken stå i kjøleskapet et par dager, så blir den enda mer saftig.

Ingredienser

1 porsjon

Kakebunn

200 gram Melange
300 gram sukker
3 stk egg
300 gram siktet hvetemel
4 ts bakepulver
1 ts muskatnøtt
1 ts kanel
2 dl melk
2 ss bakekakao
1 dl kaffe (til dynking)

Kaffe- og sjokoladekrem

200 gram Melange
600 gram melis
4 ss kakao
1 ts vaniljesukker
6 ss kaffe (sterk)

Produkter i oppskriften

Melange original
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Slik gjør du

Hva synes du om oppskriften?

Kommentarer

  • marc

    Mange gode tips her.Både 5,6,7 var ny nye for meg.Har akkurat laget den å den ser veldig fin å høy ut.

    • abe

      Så hyggelig at du finner gode tips i oppskriften vår, Britt! Takk skal du ha, det setter vi pris på å høre. Håper baksten ble vellykket 🙂

  • nikki

    Mamma laget tropisk aroma til hver helg. Men hun bakte ei høy sjokoladekake og ei lav lys kake. Ble mørk nede og øverst med lys kake i midten. Hadde glasur inni og utenpå .. lyst å prøve… barndomsminner🫶

    • jaylan_yost

      Det høres nydelig ut, Britt! Det synes vi du skulle prøve, ja! Ingenting er som gode barndomsminner, og kaken smaker sikkert himmelsk. Lykke til med bakingen 🙂

  • shirley.carroll

    Meget god kake og laget tils mange ganger før. Punkt 5 i denne oppskriften er et godt tips. Lenge siden den har blitt så luftig og saftig, rør minst mulig. Jeg deler den i tre, og lager derfor litt mer fyll. Å dynke bunnen er også et meget godt tips. Gleder meg til å smake den i påska. God Påske

    • george

      Hei Astrid! Så hyggelig å høre at denne klassiske kaken faller i smak, og at oppskriften er en gjenganger hos deg! Enig at både dynking og å ikke røre for mye er viktige punkter for å få et vellykket resultat. Noen sverger også til romtempererte egg for å få røren ekstra luftig. God bakelyst, og god påske til deg! 🙂

  • aubrey_hudson

    Jeg bruker noen dråper romessens i kremen. Kan anbefales

    • consuelo.gleichner

      Takk for tipset, Kenneth, det høres nydelig ut! 🙂

    • clinton.schroeder

      Takk for tipset. Det må jeg prøve👌

  • mariano

    Hei. Eg bruker ein knivsodd salt i bunnen. Har også funnet ut at kaka smaker spesielt godt etter 2 dager i kjøleskapet. Då får kryddersmaken satt seg ekstra godt kaka.

    • alberta

      Hei Rita! Takk for tips, dette skal prøves! God påske til deg! 🙂

  • monty

    Hei,
    det står kaken kan settes i kjøleskap for å bli ekstra saftig. Er det med eller uten glasur?

    • jadon_hayes

      Med. Lag kaken dagen før, og ha den i kjøleskap over natta. Denne kaken er uendelig mye bedre kald! 🙂

  • anna_effertz

    Jeg mente selvfølgelig kjøttet av en appelsin i sjokoladekremen altså istedet for appelsinskall

    • zion

      Så spennende! Hvordan blir konsistensen på kremen med den ekstra væsken?

  • angus_halvorson

    Jeg laget den mye før,men hadde da revet appelsinskall i kremen,da ble den litt friskere.Det kan dere jo prøve en gang

    • stephen_lakin

      Takk for tipset, Anne Kristin! Det høres veldig godt ut og skal absolutt prøves 😊

  • al

    Hei. I min oppskrift er det 1 ts salt i også. Jeg lager den ganske mye og elsker kaka.❤️

    • leilani

      Hei, Heidi! Så gøy å høre at du også er glad i denne klassikeren ❤️ Salt er en smaksforsterker som kan passe veldig godt i søte kaker, men om man vil redusere salt i kosten blir kakene heldigvis ikke noe mindre gode om de ikke inneholder salt 😊

  • virginia_turner

    Kjempegod kake som elskes av både store og små i min familie. Klem fra meg, som mormor, bestemor og Klara🥰

    • gina_bradtke

      Hei Torunn, så hyggelig å høre at den falt i smak både hos små og store 🙂

      • austyn.fahey

        Kan den fryses?

        • genesis

          Hei, Heidi! Denne kaken kan fint fryses til senere anledninger 😊

  • mittie

    Det står melk i oppskrifra, men hvor skal den?

    • tamara_walter

      Står den skal inn med det tørre😅

  • justina.hahn

    God kake fin oppskrift alt stemte