Tropisk aroma er en klassiker på norske kakebord. Med krydret kakebunn og masse deilig glasur er det ikke rart at denne sjokoladekaken aldri går av moten. Navnet «tropisk aroma» kommer av kryddersmaken, fra en tid da krydder som kanel og muskatnøtt ble ansett som noe eksotisk. Det enkle, men dekorative gaffelmønsteret gjør kaken enkel å pynte. Om du har tid til å la kaken stå i kjøleskapet et par dager, så blir den enda mer saftig.

Ingredienser

1 porsjon

Kakebunn

200 gram Melange
300 gram sukker
3 stk egg
300 gram siktet hvetemel
4 ts bakepulver
1 ts muskatnøtt
1 ts kanel
2 dl melk
2 ss bakekakao
1 dl kaffe (til dynking)

Kaffe- og sjokoladekrem

200 gram Melange
600 gram melis
4 ss kakao
1 ts vaniljesukker
6 ss kaffe (sterk)

Produkter i oppskriften

Melange 500 gram
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Slik gjør du

Hva synes du om oppskriften?

Kommentarer

  • ken

    Jeg bruker noen dråper romessens i kremen. Kan anbefales

    • daphnee

      Takk for tipset, Kenneth, det høres nydelig ut! 🙂

  • cassandra

    Hei. Eg bruker ein knivsodd salt i bunnen. Har også funnet ut at kaka smaker spesielt godt etter 2 dager i kjøleskapet. Då får kryddersmaken satt seg ekstra godt kaka.

    • stephany

      Hei Rita! Takk for tips, dette skal prøves! God påske til deg! 🙂

  • sienna

    Hei,
    det står kaken kan settes i kjøleskap for å bli ekstra saftig. Er det med eller uten glasur?

    • susan_powlowski

      Med. Lag kaken dagen før, og ha den i kjøleskap over natta. Denne kaken er uendelig mye bedre kald! 🙂

  • milan

    Jeg mente selvfølgelig kjøttet av en appelsin i sjokoladekremen altså istedet for appelsinskall

    • amparo.fritsch

      Så spennende! Hvordan blir konsistensen på kremen med den ekstra væsken?

  • christiana

    Jeg laget den mye før,men hadde da revet appelsinskall i kremen,da ble den litt friskere.Det kan dere jo prøve en gang

    • nathanael.osinski

      Takk for tipset, Anne Kristin! Det høres veldig godt ut og skal absolutt prøves 😊

  • hulda_cummerata

    Hei. I min oppskrift er det 1 ts salt i også. Jeg lager den ganske mye og elsker kaka.❤️

    • colby_stroman

      Hei, Heidi! Så gøy å høre at du også er glad i denne klassikeren ❤️ Salt er en smaksforsterker som kan passe veldig godt i søte kaker, men om man vil redusere salt i kosten blir kakene heldigvis ikke noe mindre gode om de ikke inneholder salt 😊

  • eulalia.schowalter

    Kjempegod kake som elskes av både store og små i min familie. Klem fra meg, som mormor, bestemor og Klara🥰

    • maurine.stiedemann

      Hei Torunn, så hyggelig å høre at den falt i smak både hos små og store 🙂

      • rickey

        Kan den fryses?

        • zola

          Hei, Heidi! Denne kaken kan fint fryses til senere anledninger 😊

  • deja.roberts

    Det står melk i oppskrifra, men hvor skal den?

    • meredith_lind

      Står den skal inn med det tørre😅

  • quinton_grant

    God kake fin oppskrift alt stemte