Toscakake er oppkalt etter «Tosca», Puccinis verdensberømte opera, og er en av de mest kjente formkakene som finnes. Med et knasende godt mandellokk og en saftig kake som holder seg lenge, er dette en formkake vi aldri går lei av.

Ingredienser

1 porsjon

Kake

4 stk egg
4 dl sukker
4 dl siktet hvetemel
1 ts bakepulver
2 ss Flytende Melange (til pensling)

Mandellokk

175 gram mandler
150 gram Melange
150 gram sukker
2 ss hvetemel
3 ss melk

Produkter i oppskriften

Melange 500 gram
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer
Flytende Melange Original
Flytende Melange
Her får du Melanges gode stekeegenskaper og oljens flytende konsistens i en praktisk flaske som g… Les mer

Kommentarer

  • shane

    Nydelig kake. Bakt den flere ganger. Er blitt min `signaturkake`!
    Har imidlertid økt mengden fyll med 50%

    Med 50% tykkere `lokk`:

    * 175 gram mandler —> 263 g
    * 150 gram Melange —> 225 g
    * 150 gram sukker —> 225 g
    * 2 ss hvetemel —> 3 ss
    * 3 ss melk —> 4,5 ss

    • shanel_stanton

      Hei Karl Edvard! Høres ut som en nydelig kake med dobbelt fyll, takk for at du deler! 🙂

  • fanny

    Bakte i går, syns kaka ble veldig kompakt. Fyllet nydelig!
    Men burde ikke det være litt væske i deigen?

    • irwin.rohan

      Hei Toril!
      Det er ikke så lett å vite nøyaktig hva som har skjedd, men mengdene oppgitt her stemme i forhold til når vi testet oppskriften. Det som kan gjøre at en kakebunn blir kompakt er hvis røren jobbes for mye med etter at melet er tilsatt eller at eggedosisen ikke blir luftig nok. Å sikte melet kan også være med på å gi en lettere kakebunn. Håper disse tipsene kan være til hjelp 😊

  • keyshawn_willms

    Jeg stekte den i 45 minutter men bunnen ble ikke gjennomstekt, er det noen andre som har opplevet det? Utover det, kaken ble veldig god. Den dro frem barndomsminner, min mor bakte Toscakake😀

    • dahlia

      Så hyggelig at smaken satt som den skulle, Edel! Det at kaken ikke ble gjennomstekt kan være fordi temperaturen i din ovn er litt lavere enn den indikerer (noe som er veldig vanlig) eller at den rett og slett ikke stod lenge nok. Her har vi anbefalt 170 grader i totalt 50 minutter, men det kan være du kunne latt kaken stå opp til en time. Husk at kakebunnen ikke behøver å være gjennomstekt før toppingen legges på. Håper dette kan være til hjelp dersom du velger å bake toscakaken igjen 😊

  • jamir_glover

    Har noen testet denne med glutenfritt mel og eventuelt melange uten melk?( gluten og laktosefri)

    • mohammad.flatley

      Hei May Britt! Vi har ikke testet selv men det burde gå fint å bake denne både gluten- og laktosefritt. Flytende melange erstattes med 180 g laktosefri Melange i kakebunnen. Til toppingen bruker du samme mengde og melken kan selvsagt være laktosefri. Når det kommer til mel kan du fritt velge en fin melmiks eller kakemiks du liker. Det kan være du bør redusere litt på melmengden da glutenfritt mel kan gi et litt mindre saftig resultat. Lykke til med kakebakingen 😊

  • marisa_wilkinson

    Altfor mye sukker i kakebunnen og til sammen med fyllet oppå har du 1/2 liter sukker i hele oppskrifta.. Uææh!

    • winfield

      Det er ikke noe i veien for at du kan redusere sukkermengden i kakebunnen. Prøv deg frem til det du synes er passe mengde. Når det kommer til toppingen så er sukkeret viktig for at det skal karamellisere seg, men det er sikkert mulig å benytte litt mindre her også. Lykke til med kakebakingen 😊

  • jonathan

    Kan man bruke vanlig Melange i kaka istedetfor flytende Melange? Skal man evt fortsatt bruke 2dl?

    • irwin_donnelly

      Hei Katrine! Det har vi ikke testet selv, men det burde gå fint å bruke smeltet Melange. Bruk samme mengde. Lykke til med kakebakingen 😊

  • cristobal.weissnat

    Kan denne fryses?

    • turner.kunde

      Ja, det kan den godt 😊

  • sallie

    I steden for flytene margarin og melk bruker jeg et beger med lettrømme. Veldig godt! Kaller den for solskinnskake😊👍

    • ibrahim

      Takk for tipset 😊Den solskinnskaken høres veldig god ut.

    • abdul.greenholt

      I bunnen eller i fyllet?